CRR Genel Sanat Yönetmenliği’ne
Kemal Karaöz getirildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak İBB Kültür A.Ş. tarafından işletilen Cemal Reşit Rey Konser Salonu Genel Sanat Yönetmenliği’ne Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği Bölüm Başkanı Kemal Karaöz getirildi.

Kemal Karaöz Hakkında
1973 yılında Karadeniz Ereğli’de doğan Kemal Karaöz, İTÜ Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’nden  mezun oldu. Yüksek öğrenimi süresince Neyzen Niyazi Sayın’dan ney dersleri alan Karaöz, üniversite eğitimi sonrasında merhum Kânî Karaca ile meşk etti.Kemal Karaöz, 1995 yılında “Âsitâne” isimli topluluğu. 2000 yılında “Sîmurg” adlı albümü yayınlanan topluluğun çalışmaları halen devam etmektedir.

1998’de Benetton’nın davetlisi olarak İtalya’ya giden Kemal Karaöz,Fabrica adlı sanat enstitüsünde, dünyanın farklı yerlerinden gelen müzisyenlerle çalışmalar yaptı. Bu grup ile Hollanda, İsviçre ve İtalya’nın pek çok şehrinde konserler verdi. Robert Wilson’un “Lady From the Sea” adlı tiyatro oyunun müziklerini yaptı. Bu diyalogsuz tiyatro oyunu 1999 yılında İstanbul Tiyatro Festivali’nde ödül aldı.
Kemal Karaöz, 2000 yılında, Türk-İtalyan ortak yapımı “Derviş” adlı sinema filminin müziklerini yaptı, Bu müzikler 2001 yılında, Sinema Yazarları Derneği tarafında yılın en iyi üç film müziğinden biri olarak seçildi ve Kaf Müzik tarafından yayınlandı.
Kemal Karaöz, 2003 yılında İstanbul Müzik Festivali bünyesinde Darphane-i Amire Binası’nda merhum Kânî Karaca ile Klasik Hisarbuselik Faslı ve aynı yıl İstanbul Bienali açılışı münasebetiyle Aya İrini Kilisesi’nde Hisar Bûselik Mevlevi Ayîni’ni icra etti. Karaöz, 2003 yılı Ekim ayında Avrupa Birliği tarafından desteklenen I. Uluslararası Ney Festivali’nde sahne aldı ve aynı festivalde Master Class Sekreterliği görevini üstlendi. 2003-2007 yılları arasında Türk Musikisi Vakfı Müdürlüğü görevinde bulunan Kemal Karaöz , 1998-2008 yılları arasında İBB Meslek Edindirme Kursları bünyesinde Ney dersleri verdi ve Konya’da düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine davet ile iştirâk etti.
Ayrıca ney sanatçısı olarak birçok topluluk ve grupla Saraybosna, Malezya, Yunanistan, İspanya, Portekiz, Kosova, Japonya, ABD, Fransa, Fas ve daha birçok ülkede konserler veren Karaöz, Türkiye’de müzik çalışmalarını sürdürmekte sosyal projeler, albüm çalışmaları, TV ve Radyo programları yapmaktadır.

Kemal Karaöz halen Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Türk Müziği Bölüm Başkanlığı görevini sürdürmekte, ney üflemenin yanı sıra kudûm, bendir, tanbur çalmakta ve vokal olarak icralar yapmaktadır. İyi derecede İngilizce bilen Karaöz, evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kader Ajanları - The Adjustment Bureau (2011) The Suicide Squad: İntihar Timi - The Suicide Squad (2021) Prenses ve Kurbağa - The Princess and The Frog (2010) Rumba (2009) Gerçeğe Çağrı - Total Recall (2012) Tek Aşkım - The One I Love (2015)

Leave a comment