Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu Genel Sanat Yönetmenliği  2011-2012 konser sezonunu 17 Ekim’de açıyor.
Konser sezonunun 17 Ekim – 31 Aralık tarihleri arasını kapsayan ilk  yarısında 49 konser gerçekleşecek. 49 konserde toplam 540 sanatçı sahne alacak.

EKİM 2011

17 Ekim Pazartesi
İhsan Özer Kanun Orkestrası
“Tellerin Niyâzı”
Sanat Yönetmeni: İhsan Özer
Misafir Solist: Bekir Ünlüataer
Orkestra: Safinaz Rizeli, Hande Elmacı
Erkin Sefer, Bahadır Şener, Semih Öksüzler
Ahmet Güçlüer, Ateş Erol, Turgut Özüfler
Devrim Ekiz, Serkan Halili, Fahrettin Yarkın

“Sofi hele gel meclise dinle bu sazı
Gör nic’olur TELLERİN Allah’a NİYAZI”
Kanun çalgısının tüm icra tekniklerinin ortaya konulacağı bu konserde yer alan tüm icracılar İhsan Özer’in kanun öğrencilerinden oluşuyor. İcracı ve şef olarak sahnede yer alacak olan İhsan Özer, her biri çalgısında isim yapmış olan öğrencileri ile birlikte bir ilke imza atmış olacak. Toplu icranın yanında, bireysel kanun icraların da yer alacağı konserde, Sultan Bayezit Han, Dede Salih, Hüseyin S. Arel, Ruhi Ayangil, Refik Fersan, Hasan F. Alnar, Refik T. Alpman, L.van Beethoven, J.Brahms gibi bestecilerin eserlerinden oluşan, zengin bir repertuarla sanatseverlerle buluşacak.
25.00  – 20.00 – 15.00 – 10.00 TL

18 Ekim Salı
Wayne Shorter Quartet
“Cazın Büyükbabası”
Saksafon: Wayne Shorter
Piyano: Danilo Perez
Bass: John Patitucci
Davul: Brian Blade
Caz tarihinin kilometre taşlarından Wayne Shorter, 18 Ekim’de, caz severlerle CRR’de buluşacak. 78’lik Shorter, etkileyici performansıyla genç cazcıları cebinden çıkaracak.
Sezonun bu en iddialı caz konserinde Shorter’a 2000 yılından beri beraber sahne aldığı Modern cazın en önemli davulcusu Brian Blade, Chick Corea’nın caz dünyasına armağan ettiği basçı John Patitucci ve Latin Grammy ödüllü piyanist Danilo Perez eşlik edecek.
Wayne Shorter, Temmuz ayında Marcus Miller, Herbie Hancock’la birlikte oluşturdukları Miles Davis Tribute ile İstanbullularla buluşmuştu.
Miles Davis’ten aldığı ilhamla…
Caz tarihinde ilk dikkat çeken çıkışını Miles Davis’in ikinci beşlisinde gösteren Shorter, Blue Note Records’tan altmışlı yıllarda yayınladığı, Juju, Speak No Evil, All Seeing Eye, The Soothsayer, Adams Apple ve Night Dreamer gibi albümlerle caz tarihinde önemli bir yere sahip oldu. Yetmişli yıllarda ise Miles Davis’ten aldığı ilhamla beraber Avusturyalı orgcu, piyanist Joe Zawinul ile kurduğu Wheather Report caz-füzyon soundunu oluşturan öncelikli gruplardan biri haline geldi. Wheather Report okulu Joe Zawinul bestleri ve Wayne Shorter aranjmanlarıyla Black Market, Heavy Wheather, Mr Gone gibi pek çok füzyon albümünü caz tarihine armağan etti. Wheather Report okulu aynı zamanda Miroslav Vitous, Jaco Pastorius, Omar Hakim, Don Alias, Peter Erksine gibi pek çok önemli müzisyeni caz dünyasına kazandırdı. Kariyerinde altı kez grammy ödülü almış sanatçıya,1999 yılında Berklee College of Music tarafından fahri doktora unvanına layık görülen sanatçı 2000 yılından beri John Patitucci, Danilo Perez ve Brian Blade ile oluşturduğu dörtlüsüyle caz sahnelerinde yerini alıyor.
Modern cazın en önemli davulcusu Brian Blade
Günümüzde modern cazının yetiştirdiği en önemli caz davulcularından biri olan Brian Blade kariyerinde, Joshua Redman, Kenny Garrett, Chick Corea, Bob Dylan gibi pek çok önemli sanatçıyla çalıştı. Eşsiz bir post bop ritim tekniği olan Blade 2000 yılından beri Wayne Shorter Quartet ile birlikte çalışmaktadır.1998 yılında çıkardığı Fellowship albümüyle solo kariyerine başlayan sanatçı 2009 yılında yayınladığı Mama Rosa albümüyle de şarkıcılığa soyundu.
Chick Corea’nın caz dünyasına armağanı John Patitucci
Chick Corea’nın caz dünyasına armağan ettiği müzisyenlerden biri olan İtalyan kökenli basçı John Patitucci, seksenli yılların sonunda elektrik basla yaptığı çalışmalarla caz-füzyon dünyasının dikkatlerini çekti. Özellikle GRP records tarafından yayınlanan On the Corner,
Sketchbook adlı çalışmaları dikkat çeken füzyon çalışmaları olarak raflarda yerini aldı.1986 yılında NARAS tarafından yaşayan en ünlü basçı ilan edilen Patitucci, doksanlı yıllardan itibaren de kontrbas da ustalığını kanıtladı. 2009 yılında Joe Lovano ve Brian Blade ile kaydettiği Rememberance adlı albüm bunun en açık örneğidir.
Herbie Hancock’u aratmayan Latin Grammy’li Danilo Perez
10 yaşında piyano çalmaya başlayan Panamalı piyanist Danilo Perez,1985 yılında Berklee’ye kabul edilmesinin ardından, Claudio Roditi, Jon Hendricks, Terence Blanchard gibi önemli caz müzisyenleriyle çalışma imkanı buldu. Aynı zamanda 1995 yılında Wynton Marsalis ile Polonya turnesine çıkarak, Marsalis’in grubunda çalan ilk latin kökenli piyanist oldu.
Kariyerinde Roy Haynes, Charlie Haden, Michael Brecker gibi pek çok ustayla çalan Perez, 2003 yılında Verve records’tan çıkardığı Till Then albümüylede caz dünyasında dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Sanatçının 2010 yılında çıkardığı Providencia adlı çalışma Downbeat’in en iyiler listesinde ilk 10’da gösterildi.
80.00 – 70.00 –  60.00 – 50.00 TL

19 Ekim Çarşamba
Fazıl Say & Cihat Aşkın
“Fazıl Say’ın Kleopatra Eseri’nin Türkiye Prömiyeri”
Fazıl Say
1970 yılında Ankara’da doğan Fazıl Say, 4 yaşında piyanoya başladı. Ankara Devlet Konservatuarı’nda “Üstün Yetenekli Çocuklar için Özel Statü”de öğrenim görerek; 1987’de konservatuarın piyano ve kompozisyon bölümlerini bitirdi. Çalışmalarını Alman bursuyla Düsseldorf Müzik Yüksek Okulu’nda sürdüren sanatçımız, 1991’de konçerto solisti diplomasını aldı, 1992’de Berlin Tasarım Sanatları ve Müzik Akademisi’nde piyano ve oda müziği öğretmenliğine getirildi. Beş kıtada sürdürdüğü konserleri ve yankı uyandıran
CD’leriyle bütün dünyada aranan bir piyanist olan Fazıl Say, derinlikli yorum kavrayışı nedeniyle günümüze kadar 20 uluslararası ödülle onurlandırıldı. Sunduğu konserlerle her yıl yüz binlerce müzikseverin hayranlığını kazanan sanatçı, New York Filarmoni, St. Petersburg Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw, Viyana Filarmoni, Çek Filarmoni, İsrail Filarmoni, Orchestre National de France, Tokyo Senfoni gibi orkestralar eşliğinde çağımızın tanınmış şefleriyle konser verdi. 2008’de Avrupa Birliği tarafından “Kültür Elçisi” unvanıyla görevlendirilen Fazıl Say, doğu ve batı kültürleri arasında yeni köprü kurmayı amaçlamaktadır.
Cihat Aşkın
Henüz çok küçükken müziğe olan ilgisini keşfeden ailesi tarafından konservatuara kaydı yaptırıldı. Olağanüstü yeteneği ve disiplinli çalışmaları ile başarılı bir öğrencilik dönemi geçiren Aşkın, Prof. Ayhan Turan’ın sınıfından mezun oldu. 12 yaşında ilk resitalini veren Cihat Aşkın, 15 yaşına geldiğinde tüm Paganini Kaprisler’i çalıyordu. Müzik eğitimine Londra’da bulunan Royal
College of Music’de Rodney Friend ve The City Univercity’de Yfrah Neaman ile devam etti. Ustalar, Ruggierro Ricci ve Dorothy Delay ile kısa süreli çalışmaları olan Aşkın, master ve doktora programlarını bitirerek yurda döndü. İTÜ’de 1998’de Doçent, 2006’da Profesör unvanlarını aldı.
F.Say / “Kleopatra” Solo Keman için Op.34 (Türkiye Prömiyeri)
Keman: Cihat Aşkın
F.Say / Piyano ve Keman İçin Sonat Op. 7
Introduction: Melancholy
Grotesque
Perpetum mobile
Odam Kireç Tutmuyor
Epilogue: Melancholy
Piyano: Fazıl Say
Keman: Cihat Aşkın
L.v.Beethoven/ “Spring” Keman ve piyano için sonat No. 5 in Fa
major, Op. 24
Piyano: Fazıl Say
Keman: Cihat Aşkın
Ara
F. Schubert / Sonat Sol majör Op.78 D.894
Molto moderato e cantabile
Andante
Menuetto
Allegretto
Piyano: Fazıl Say
70.00 – 60.00 – 50.00 – 40.00 TL

20 Ekim Perşembe
CRR Türk Müziği Topluluğu
Kâr-ı Nâtık
Şef: Veysel Dalsaldı
Hayatı sanatla estetize edebilmek hüneri, bütün nicelik ve nitelik dengeleriyle birlikte insana ait ise; bunu başarabilmiş toplumlar insâni medeniyetlere sahip toplumlar değil midir? Bütün insan unsuruyla “birlikte” bu hüneri gösterebilmiş olan geçmişimize müzik sanatı penceresinden baktığımızda aslında açık ve temiz bir anlatımla bugün dahi konuştuğunu duyabilir miyiz? Bu ifâde biçim ve içerik olarak alışageldiğimiz uslûba benzemiyor gibi gelse de biraz kulak verdiğimizde çok konuşup az anlaşan “iletişim çağı insanı” olan bizlere hikmet ve estetiği teklîf ettiğini duyabilir miyiz?
İnsanın salt zihnine değil de can kulağına söyleyen bir bilgeden sohbet dinler gibi “KÂR-I NĀTIK”ı bugün dinlediğimizde, yeniden “insâni medeniyet”in şifrelerini verdiğini duyuyor olabilir miyiz? Müziği müzikle öğrenen ve öğreten bir estetik teklif, “uslûb’ulîsan aynıyle insan” özdeyişimizi hatırlatıyor olabilir mi? Peki ya konuşmaktan çok işitmeye olan ihtiyacımızı anımsatıyor olabilir
mi? İsmail Dede’nin Rast ile başlayan makamlar arasında geçiş ve makam tarifi dersi niteliğindeki Rast Kâr-ı Nātık’ın her makam tarifinin ardından yine İsmail Dede’nin o makamdan bestelediği muhteşem bir eser seslendirilerek Kâr-ı Kâr-ı Nātık’ın bir nev’i açılımı yapılacak.
25.00 –  20.00 – 15.00 –  10.00 TL

22 Ekim Cumartesi
Duo Gisbrenco
Gisbranco, genç piyanisler Bianca Gismonti ve Claudia Castelo Branco’nun oluşturduğu ikilidir. Bianca, ünlü bestekâr ve müzisyen Egberto Gismonti’nin kızıdır. İki piyano ile enstrümantal müziğin eşsiz repertuarını oluşturan ikili, bu repertuarda Astor Piazzolla, Egberto Gismonti, Hermeto Pascoal, Toninho Horta, Heitor Villa-Lobos, Ernesto Nazareth, Edu Lobo’nun eserlerine yer verecek. Aynı zamanda repertuarlarında kendi besteleriyle güncel bestekârlardan Leandro Braga and Andre Mehmari’nin de eserleri görülür. İkili; Andre Mehmari, Gilson Peranzzetta, Egberto Gismonti, Carlos Malta, Mauricio Einhorn gidi pek çok diğer ünlü müzisyenlerin de desteklerini alarak Brezilya
enstrümantal müzikleriyle dikkat çekiyorlar. Duo Gisbranco, Brezilya’nın her yerinde birçok televizyon programı dâhil önemli caz festivalleri ve konser salonlarında performans sergiliyorlar.

Festa No Carmo (Bianca Gismonti)
Flor De Abril (Claudia Castelo Branco)
Dansa (Heitor Villa-Lobos)
Deixa (Baden Powell / Vinicius De Moraes)
Entre Amigos (Bianca Gismonti)
Serra Do Céu (Claudia Castelo Branco / Marcos Campello)
Sabiá E Beija-Flor (Bianca Gismonti)
Riscado (Claudia Castelo Branco)
Aquelas Coisas Todas (Toninho Horta)
Brejeiro (Ernesto Nazareth
Por Causa De Um Ingresso Do Festival Matou Roqueira De 15 Anos (Chico
César)
25.00 TL – 20.00 TL – 15.00 TL – 10.00 TL

23 Ekim Pazar
SEYAHAT-NAĞME
Solist: Bora Uymaz
Kemençe: Derya Türkan
Tanbur: Murat Aydemir
Ney: Yavuz Akalın
Kanun: Taner Sayacıoğlu
Daire ve Bendir: Fahrettin Yarkın
Sunum: Türkan Uymaz
Evliyâ Çelebi, “Seyahat Yâ Rasulallah” deyip yollara düşeli, uçsuz bucaksız Osmanlı topraklarında gezip gördüğü yerleri on ciltlik Seyahatnâmesi’nde uzun uzun anlatalı, 400 yıla yakın zaman olmuş. Evliyâ Çelebi Seyahatnâmesi, Osmanlı tarihçiliğine yüzyıllar öncesinden gönderilen büyük bir hediyedir. O olmasaydı mûsikî, kültür, dil, halkbilimi, sanat tarihi, topoğrafya, dinler tarihi, tasavvuf tarihi ve yerel tarih araştırmaları en önemli kaynağından mahrum kalacaktı. Kendisi de ciddi bir mûsikîşinâs olan, güzel sesi ve güzel Kur’an
okumasıyla da meşhur Evliya Çelebi’nin yaşadığı dönem, tam bir mûsikî cennetidir. IV. Murad, Benli Hasan Ağa, Solakzâde, Âmâ Kadri, Neyzen Yusuf Dede, Derviş Ömer, Koca Osman Efendi, Şeştârî Murad Ağa, Ali Ufki, Hafız Post, Itrî, Hafız Kömür, Çömlekçizâde Recep Çelebi, Seyyid Nuh, Hatibzâde Osman, Ali Şirügani, Hatib Zâkiri Hasan Efendi, Evliya’nın yaşadığı dönemde,
kendi ibaresiyle İstanbul’daki 4000 civârındaki mûsikîşinâsdan sadece bazıları.

Böyle bir dönemin mânevi ve kültürel atmosferini teneffüs etmiş olan Evliyâ Çelebi’nin Seyahatnâme’sindeki kıymetli mûsikî bilgilerine de icrâ edilen eserlerin arasında küçük anlatımlarla yer verilecek. Konserin ilk bölümünde Evliya Çelebi dönemindeki bestekârların saz eserleri icra edilecek. İkinci bölümünde ise aynı dönemin sözlü eserleri icra edilecek.
30.00 – 25.00 – 20.00 – 15.00 TL

24 Ekim Pazartesi
Viyana’dan Esintiler  “Wien Quartet&Serap Göğüş“
Klasik müziğin kalbinin attığı Viyana’da yetişmiş unutulmaz müzisyenlerin eserleriyle Viyana’da yetişmiş bir Türk solisti buluşturacak bu konser; klasik müziğin tanınmış melodileriyle dinleyicilerine hoş bir Viyana esintisi yaşatacak. Müzik eğitimine Viyana’da devam eden Serap Göğüş ve Wild Ensemble üyelerinin oluşturduğu Wien Quartet, Viyana’dan esintiler sunacak. Viyana’nın barok, klasik, romantik dönemlerinden eserlerin sergileneceği konserde Handel, Mozart, J. Strauss ve Lehar başta olmak üzere Viyana operetleri ve Viyana Liedleri seslendirilecek.
Serap Göğüş
İstanbul’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde ve Avusturya’da Viyana Konservatuarı’nda opera okuyan sanatçı, İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi Sahnesi’nde Leyla ve Mecnun’da Leyla rolünü sahneledi. Wolfgang Amadeus Mozart’ın ünlü Saraydan Kız Kaçırma operasındaki performansı ile birçok operada sahne aldı.
Angelika Wild, çello
Viyana’da doğan sanatçı 6 yaşında Viyana Konservatuarının bir bölümü olan Rudolfsheim-Fünfhaus Müzik okulu’nda Prof. Karl Krumböck (Uzun yıllardır Viyana Filarmoni üyesi) ile çello derslerine başladı. 1986 – 1996 Viyana Konservatuarı’nda Prof. Bayrov’la çalıştı ve uygulamalı müzik bölümünden diplomasını aldı. 1992-1994 çello ve piyano için enstrümantal pedagoji bölümünde okuyan sanatçı, 1995-2005 Brunn Müzik Okulu’nda ders verdi. 1989’dan beri Avusturya ve Avusturya dışında pek çok orkestrayla konserler vermektedir. Sanatçı, 2003’ten beri Viyana Devlet Operası ve Viyana Halk Operası Orkestrası’nda yer almaktadır.
Michaela Wild, keman
Viyana’da doğan Michaela Wild, ilk keman derslerini 6 yaşında almaya başladı. Viyana Konservatuarı’nda Prof. Alexander Arenkov ile uygulamalı müzik ve enstrümantal pedagoji çalıştı. 1996 yılında uygulamalı müzik ve enstrümantal pedagoji diplomasını alan sanatçı, Haydn Filarmoni Orkestrası, Johann Strauss Orkestra, Strauss Festival Orkestrası’yla birlikte pek çok konserler verdi.
Angelika Ortner, piyano
Viyana’da doğan sanatçı, ilk piyano derslerine Elisabeth Eshwé yönetiminde Viyana Margareten Müzik Okulu’nda başladı. 1994’ten 1999’a kadar Viyana Konservatuarı’nda Prof. Roland Patik’le piyano ve aynı zamanda enstrümantal pedagoji çalışan sanatçı, 1999’da enstrümantal pedagoji ve piyano diplomasını
aldı.1992’den beri kadınlardan oluşan “Perlen aus Wien” band’ıyla 1988’den beri Wolfang Ortner Orkestrası’yla pek çok performaslar vermiştir. Ensemble Wild’ın konser moderatörlüğünü yürütmektedir.
25.00  – 20.00 – 15.00 – 10.00 TL

25 Ekim Salı
Şark Bülbülleri
Ghada Shiebır&Melihat Gülses
Solistler: Ghada Shbeir&Melihat Gülses
Keman: Baki Kemancı, Tarık Kemancı
Viyola: İbrahim Şentürker
Kemençe: Neva Gülses
Viyolonsel: Murat Süngü
Kontrbas: Umut Sel
Kanun: Turgut Özüfler, Maria Makhoul
Ud: Gürcan Yaman, Afif Abou Merhej
Ney: Samir Siblini
Piyano: Şevket Aşıkuzun
Akordeon: Bekir Sakarya
Ritm: Fahrettin Yarkın
Maroun Abou Samra
Müzik Yönetmeni: Necip Gülses
19. yüzyıl sonlarına kadar Osmanlı İmparatorluğu, sınırları içinde yer alan tüm ülkelere kültür, sanat ve mimari yönden büyük katkıda bulundu. Özellikle Balkanlar, Ortadoğu ve Arap yarımadasında bu etkiler zamanımıza kadar geldi. Bugün dahi, Osmanlı mimarisini, müziğini, sosyal yaşam geleneklerini görmek mümkündür. Bu projede çok yakın zamana kadar bizim idaremiz içinde yaşayan Lübnan, buna çok güzel bir örnektir. Lübnan müzikleri, incelendiğinde kendi müzik tarzlarının yanında Osmanlının bölgede yaygınlaştırdığı ve geliştirdiği kendi müzik kültürü ile ne kadar iç içe olduğunu görmek mümkündür.
Kullanılan makamlara, usullere ve aruz vezni ile yazılmış şiirlere, şarkılar içinde kullanılan terennümlere bakıldığında Arab ve Türk kültürünün bu konudaki yakınlaşması çok açık bir şekilde ortaya çıktığı gibi; Osmanlının bu konuda ne kadar etkin bir rol oynadığını görmek kolaylaşır. Şark Bülbülleri isimli bu konserde; Türkiye’nin ve Lübnan’ın çok önemli iki ses sanatçısı olan Beyrut Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Ghada Shbeir ve TRT Ses Sanatçısı Melihat Gülses iki ülkeden oluşturulacak olan bir orkestra ile birlikte yer alıp, kâh solo kâh birlikte seslendirecekleri özel bir repertuar ile dinleyicileriyle buluşacaktır.
30.00 – 25.00 – 20.00 – 15.00 TL

26 Ekim Çarşamba
European Union Chamber Orchestra (Avrupa Birliği Oda Orkestrası)
&  Şefika Kutluer
Şef: Jerome Akoka
Solist: Şefika Kutluer (flüt)
Avrupa Birliği Oda Orkestrası, ilk konserlerini 1981 yılında verdi. Avrupa Birliği tanıtım elçisi olarak kısa zamanda dünya üzerinde saygın bir yer edinen orkestra, 1992‘den 2004‘e kadar Avrupa Komisyonu tarafından Doğu Asya, Kuzey, Güney ve Orta Amerika, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’da konserler vermesi için gönderildi. Orkestra, Ürdün Kraliçesi, Belçika Kralı ve Kraliçesi
adına çeşitli konserler verdi. Avrupa Delegasyonu’nun davetiyle Avrupa Birliği Oda Orkestrası, Güney Amerika’yı 7 defa, Meksika’yı 9 defa dolaştı. 1997 yılında John Cabot’un Kanada’ya ayak basışının 500. Yılı olması sebebiyle bir konser veren orkestra, 1998 yılında Hindistan’ın kurtuluşunun 50. yılı sebebiyle bir konser verdi. Yıllık olarak altmışa yakın konser veren ve 73 ülkede performans sergileyen orkestra, pek çok saygın sanatçı ile birlikte çalıştı. Bu isimler arasında Cyprien Katsaris, Lazar Berman, Mischa Maisky, Igor Oistrakh, Ivo Pogorelich,Gil Apap ve Şefika Kutluer gibi isimler yer alır.
Antonio Vivaldi ( 1678 – 1741 ) ŞEFİKA KUTLUER, Flüt
6 Concerti, Op.10            Concerto No. 1 “La tempesta di mare “
in F Major                Allegro
Largo                    Allegro
Concerto No. 2 “La notte “        in G-Minor
Largo                    Presto (“Fantasmi”)
Largo                    Presto
Largo (“il sonno”)            Allegro
Concerto No. 3 “Il cardellino”        in D Major
Allegro                    Cantabile
Allegro                    Concerto No. 4 in G Major
Allegro                    Largo
Allegro                    Concerto No. 5 in F-Major
Allegro ma non tanto            Largo e cantabile
Allegro                    Concerto No. 6 in G-Major
Allegro                    Largo
Allegro
40.00 – 30.00 – 20.00  – 15.00 TL

27 Ekim Perşembe
Dabaghyan Ensemble
Günümüzün en iyi çağdaş dudukçularından biri olan Gevorg Dabaghyan, 1965 yılında Ermenistan’ın Erivan şehrinde dünyaya geldi. 1990’da “Doğunun En İyi Enstrümanları” yarışmasının Duşanbe ayağını kazanan Dabaghyan, 1992 yılında Erivan Devlet Konservatuarı’nda yüksek lisansını tamamladı. 1992’de Erivan’da
Sayat-Nova ödülü aldı. 1995’de Celestial Harmonies’den çıkan albümü uluslararası “INDI” ödülüne layık görüldü. Dabaghyan 2002 yılından sonra “TRADCROSS” etiketiyle birçok albüm yayınladı. Gevorg Dabaghyan’ın repertuarı geleneksel halk şarkılarının, Ermeni ozanlarının bestelerinin, dini şarkıların ve çağdaş bestecilerin şarkılarının derlemesinden oluşuyor. Dabaghyan, Yuri Bashmet and Moscow Soloists, Yo-Yo Ma and The Silk Road Ensemble, saksafon üstadı J. Garbarek, kemancı Gidon Kremer, Atlas Ensemble, Xenia Ensemble gibi günümüzün büyük sanatçılarının projelerinde duduk çaldı. Ermenistan, İtalya, Amerika Birleşik Devletleri, Gürcistan, Belçika, Hollanda, Almanya, Finlandiya, Rusya, Macaristan, Ukrayna, Özbekistan, İran, Lübnan, Norveç, Fransa, İsviçre, Polonya, Kanada, Birleşik Arap Emirllikleri ve Litvanya’da konserler veren Gevorg Dabaghyan, 2001 yılından beri Yo-Yo Ma’nın “The Silk Road” projesinde duduk çalmaya devam ediyor. Birçok film müziği albümünde yer alan Dabaghyan, Atom Egoyan’ın “Ararat” ve Paolo e Vittorio Taviani’nin “La Masseria Delle Allodole” filmlerinde de müzikleriyle yer aldı. Gevorg Dabaghyan 2005’den bu yana Erivan Devlet Konservatuarı’nda duduk profesörü olarak genç dudukçuları eğitmeye devam etmektedir. Gevorg Dabaghyan’ın müzik direktörlüğündeki “Dabaghyan Ensemble”ın repertuarı Ermeni halk ezgilerinden, Aşık şarkılarından ve Ermenistan’ın önemli bestecilerinin eserlerinden oluşmaktadır. Duduk sazının en özel ezgilerinin solo olarak da sunulacağı dinletiye, Ermenistan’ın etnik sazlarında üstat sayılan beş kişilik bir grup eşlik etmektedir.
30.00 – 25.00 – 20.00 – 15.00 TL

30 Ekim Pazar
Lipkind Quartet
Gavriel Lipkind, 1977 yılında Rusya’dan göçen bir ailenin çocuğu olarak Tel Aviv’de dünyaya geldi. Altı yaşında çello çalmaya başlayan Lipkind, ilk performansını sekiz yaşındayken gerçekleştirdi. Tel Aviv Üniversitesi’nin S. Rubin Müzik Akademisi’nde klasik müzisyen Uzi Wiesel’in eğitmenliği dalında eğitim gören Lipkind, birçok yarışmada ödül aldı. 2002’ye kadar orkestralarla
çeşitli performanslarda bulunan Gavriel Lipkind, üç yıllığına repertuarını genişletmek üzere turneye çıktı. 2002’de Lipkind, Berlin’deki Grand Prix’teki Emanuel Feuermann Yarışması’nda iki özel ödül aldı. Lipkind, iki yıl boyunca piyanist Roman Zaslavsky ile bir yapım üzerine çalışarak Lipkind Quartet’i kurdu.
Ernst Bloch “Night”
Samuel Barber String Quartet Op.11 No.1
Molto allegro e appassionato
Molto adagio
Molto allegro (como primo) – Presto
Sergei Rachmaninov Quartet No. 1 (unfinished)
Romance (Andante Espressivo)
Scherzo (Allegro)
Ara
Igor Stravinsky “Trois Pieces” for String Quartet
(no movement titles)
Antonin Dvorak American Quartet
Allegro ma non troppo
Lento
Molto vivace
Finale: vivace ma non troppo
30.00 – 25.00 – 15.00 – 10.00 TL

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Cehennemden Selfie - Selfie From Hell (2018) Kaçış - Abduction (2011) Şeytanın Laneti - Hosts (2022) Yem - Bait (2013) 3 Nesil - 3 Generations (2017) Hafir: Karanlık Mezar (2022)

Leave a comment