“Başımı koyduğum her yerde secde edilen odur, 4 köşe ve 6 bucakta tapılan hep odur
Bağ, gül, bülbül, sema, sevgili… Bütün bunlar hep bahanedir; yalnız ve asıl sebep hep odur.”

Uluslararası Mevlânâ Vakfı Semâ Topluluğu, 736. Vuslat Yılı’nda, III. Selim’in Suzidilâra Ayin-i Şerifi ile, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda. Etkinlik, Şeb-i Arus’ta Konya’da bulunamayanlar için kaçırılmaması gereken bir fırsat.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Şeb-i Arus, 17 Aralık 2009, 20.00

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda her yıl 17 Aralık’ta düzenlenen Şeb-i Arus (Düğün Gecesi) töreni, bu yıl, Uluslararası Mevlana Vakfı Sema Topluluğu’nun katılımı ile gerçekleşecek.

Gecede semazenler, Mevlânâ’nın yirmi ikinci kuşaktan torunu günümüz makam Çelebisi Faruk Hemdem Çelebi Efendi’den icazet almış olan Postnişin Nadir Karnıbüyükler’den sema’a destur alacaklar. Vuslat Gecesi’nde ayrıca Mevlânâ’nın torunlarından, Uluslararası Mevlana Vakfı Başkan Vekili Esin Çelebi Bayru’da hazır bulunacak.

17 ve 26 TL olan konser biletleri CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’te!

Uluslararası Mevlâna Vakfı Hakkında:

Uluslararası Mevlâna Vakfı, Celâleddin Bâkır Çelebi’nin manevi önderliğinde 14 Mart 1996 tarihinde İstanbul’da kurulmuştur. Kuruluş amacı, büyük mütefekkir, bilgin ve şair Mevlâna Celâleddin-i Rûmi’nin eser ve fikirleri üzerinde araştırmalar yapmak, Mevlâna’nın fikir hazinesini gelecek nesillere aktarmak, bu konuda gerek yurtiçi, gerekse yurtdışındaki çalışmalara yardımcı olmaktır.

Hazreti Mevlâna’nın öğretilerini ve düşüncelerini bütün dünyaya anlatabilmek amacıyla kurulan Vakıf, dünyada Hz. Mevlâna için yapılmak istenen programlarda danışmanlık hizmetleri de vermektedir. Vakıf Başkanlığını Faruk Hemdem Çelebi, Başkan Vekilliğini de Esin Çelebi Bayru yürütmektedir.

Vakfın ilk yıllarında daha ziyade yurtdışında yapılan çalışmalar ön planda idi. Amerika’da Kebir Helminski, İsviçre’de Hüseyin Peter Cunz, Almanya’da Süleyman Wolf Bahn ve Hollanda’da Mürsel Merkel Marcel Derkse Başkanlığında dernekler kurulmasına destek verilmiştir. Yurtdışı gruplarının manevi bilgileri yanı sıra Türkiye hakkında da bilgilenmeleri de sağlanmaktadır.

Uluslararası Mevlâna Vakfı Mevlâna ve Mevlevilik konusunu projelendirerek Milli ve Manevi değerlerimize katkı sağlamıştır. Bunlardan en önemli iki tanesi Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Uluslararası Mevlâna Vakfı işbirliğiyle UNESCO’ya gönderilen projeler, içerikleri ve hazırlanış şekilleri ile beğeni kazanılarak kabul edilmiştir.

Projelerin birincisi “Sema ve Mevlevi Müziğinin korunma altına alınması” idi. Bu işin ehli olan çok kıymetli Mevlâna dostları ve hocaları üstün çalışmaları ile proje hazırlandı, sunuldu ve kabul edildi. Sema ve Mevlevi Müziği “İnsanlığa Bırakılan Sözlü ve Manevi Başyapıtlar” kapsamına alındı.

İkinci proje ise Hz. Mevlâna’nın 800. doğum yılı dolayısı ile 2007 yılının bütün dünyada Mevlâna Celâleddin-i Rûmi yılı ilan edilmesi idi. Bu projede UNESCO tarafından kabul edildi. 2007 yılı hem Türkiye’de hem de dünyada “Mevlâna Yılı“ olarak kabul edildi ve Mevlâna ve Mevlevilikle ilgili pek çok etkinlik düzenlendi.

Vakfın gerçekleştirdiği diğer projeler şunlardır;

•    Vakıf Evrad-ı Şerifi (Hz. Mevlâna’nın her sabah yapmış olduğu dualar) Türkçe, İngilizce, Almanca ve İspanyolca dillerinde yayınlamış ve CD kaydını hazırlamıştır. Ayrıca sanal ortamda Mevlevihâneler CD’si hazırlamıştır.
•    Uluslararası Mevlâna Vakfı yurtdışı ve yurtiçinde muhtelif kanallarda konusuyla ilgili söyleşiler yapmıştır.
•    Uluslararası Mevlâna Vakfı’nın hazırlamış olduğu “Yüzyıllar Boyu Mevlâna ve Mevlevilik” kitabını basmıştır.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Baba Nerdesin Kayboldum (2018) Minyonlar - Minions (2015) Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Gizli Dünya - How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019) Locke (2014) Oldboy (2014) Belfast (2022)

Leave a comment