6. JCI İstanbul Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali’nin bünyesinde düzenlenen kısa film yarışmasının sonuçları  yapılan muhteşem bir galayla açıklandı.

Festival süresince yapılan film gösterimlerde, Türkiye’nin dışında İtalya, Fransa, Almanya, Lübnan, İsveç ve Ermenistan’dan katılarak finale kalan toplam 21 film izleyiciyle buluştu.250 seçkin davetlinin katıldığı ve Beykent Üniversitesi‘nin Taksim yerleşkesindeki gala salonunda gerçekleşen final gecesine bir çok ünlü isim de iştirak etti.
Ödül töreni öncesinde jüri üyesi Sadi Çilingir plaketini Emek Sineması’na ithaf etti. Sinemaların sinemaseverlerin mabedi olduğunu, paralel sokağında restore edilen diğer mabet Ağa Camii gibi Emek Sineması’nın da aslına uygun restore edilerek yaşatılması gerektiğini söyledi.
Geceye katılan önemli isimlerin başında ünlü sunucu Ebru Akel ve mizah yazarı Vedat Özdemiroğlu geliyordu. Festival jürisinde Bülent Doruker, Ebru Akel, Ali Arıkan, Kıvanç Terzioğlu, Yosi Mizrahi, Sadi Çilingir, Hüseyin Kuzu ve Selim Demirdelen gibi önemli isimler de vardı. Gala töreni Melek Yel‘in flamenko dansıyla açıldı. Ünlü mizah yazarı ve komedyen Vedat Özdemiroğlu ise salonu kahkahaya boğan esprileri ile geceye renk kattı.
Yarışmanın 1.lik ödülünü Slony Sow’un yönettiği Grenouille D’hiver, 2.lik ödülünü Zeynep Merve Uygun’un yönettiği In Out ve 3.lük ödülünü Sadık Ziya Zehir’in yönettiği Yörümeyenler adlı filmler kazandı. Dereceye giren filmlerin yönetmenleri Digital Film Academy’den toplam 10,000 liralık eğitim bursu kazandı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ölümsüz Aşk - The Age of Adaline (2015) Kanun Benim / Appaloosa (2009) Pembe Panter 2 / The Pink Panther 2 (2009) Zoraki İkili - On The Other Side Of The Tracks (2013) Sadece Aşk - Love Is All You Need (2013) Spirit Özgür Ruh (2021)

Leave a comment