ENİS BERBEROĞLU’NUN YENİ KİTABI:
ÇÖP ADAM’IN GAYRİ RESMİ TARİH TANIKLIĞI

Deneyimli gazeteci ve CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu, Asi Kitap’tan yayınlanan kitabında, 30 yılı aşan meslek hayatında biriktirdiği anıların bir muhasebesini yapıyor.

Genç gazeteciler için örnek olacak kitabın söyleşisini Gazeteci – TV Programcısı Gürkan Hacır gerçekleştirdi.

ÇÖP ADAM’IN GAYRİ RESMİ TARİH TANIKLIĞI’na dair…

Enis Berberoğlu stajyer olarak başladığı gazetecilik mesleğini Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni olarak noktaladı. Bu süre zarfında meslek icabı hem Türkiye’nin hem de dünyanın pek çok bölgesini gezdi, çok kişi tanıdı, çok olay yaşadı. Yaşadıklarını, gördüklerini ve tanıdıklarını biriktirdi, not aldı ve süzgeçten geçirdi. Şimdi hem bunları hem de gazeteciliğin geçmişte tam olarak neye benzediğini genç meslektaşlarına anlatmak istedi. Kitap bu açıdan mesleki bir akıl defteri olarak tasarlandı.

Kitap ayrıca Türkiye’nin son 30 yılda yaşadığı tarihi olaylara ve kritik dönüm noktalarına ışık tutuyor. Birinci Körfez Savaşı, Susurluk olayı, Kuzey Irak’ta özerk bir Kürt devletinin oluşması, Güneydoğu Anadolu’da yaşanan terör olayları, Telekulak çetesi, 27 Nisan Bildirisi, 7 Şubat MİT Darbesi, AKP’nin yükselişi ve çözüm süreci… Enis Berberoğlu tüm bu olaylara tanık olmakla kalmadı, ayrıca bir gazeteci ve araştırmacı olarak tüm bu olayların aydınlatılmasında önemli bir rol de oynadı. İşte bu kitap da onun bu tarihi olaylara düştüğü notlardan oluşuyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Drakula: Son Yolculuk - The Last Voyage of the Demeter (2023) Babamın Kemikleri (2019) Teksas Ölüm Tarlası - Texas Killing Fields (2012) Dost Kazığı / How to Lose Friends & Alienate People (2009) İstila - Monsters (2011) Gördüğüm En Güzel Kadın - La Prima Cosa Bella - The First Beautiful Thing (2011)

Leave a comment