ATÖLYEPİKOLO’NUN BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLERİYLE,
ÇOCUKLAR
YARIYIL TATİLİNDE ARTER’DE

Arter, yarıyıl tatilini çocuklar için sanatla dolduruyor! atölyepikolo’nun 25-31 Ocak 2020 tarihleri arasında Arter’de farklı yaş gruplarına yönelik düzenleyeceği çocuk atölyeleri, çağdaş sanat ve bilimi bir araya getiriyor.

İki müze eğitimcisi, Aslı Ersoy ile Elif Üngör tarafından kurulan atölyepikolo’nun Arter’deki atölye çalışmaları, Öğrenme Programı kapsamında düzenleniyor.

“BUGÜN NASILSIN?”
4-6 yaş arası çocuklara yönelik tasarlanan “Bugün Nasılsın?” başlıklı atölye çalışması, 25 Ocak Cumartesi günü 11:30’da Arter Atölye’de gerçekleştirilecek.

Atölye çalışmasında çocuklar, sergilerdeki otoportrelerden ilham alarak duygularını kelimelerle değil, çizgiler ve renklerle ifade edecekler. Çocuklar, kendilerini aynaların yardımıyla çizerek, atölye çalışmasının sonunda çizimleri aileleri asistanlığında hareketli, eğlenceli oyuncaklara dönüştürecekler.

“HAZİNE SANDIĞI”
Aslı Çavuşoğlu’nun, Saat Kaç? sergisinde yer alan Taşlar Konuşuyor isimli eserinden yola çıkan “Hazine Sandığı” atölyesinde, çocuklar bir nesneyi değerli yapan niteliklerin ne olduğunu hazine sandığını doldururken keşfedecekler. Bir oyun ile başlayacak atölye, çocukların hazine sandığından bir nesne seçmesiyle ilerleyecek. Ardından her çocuk seçtiği nesneyi farklı malzemelerle yeniden yorumlayacak ve kendi hazine hikâyesini yaratacak. 4-6 yaş arası çocuklara yönelik tasarlanan “Hazine Sandığı” başlıklı atölye çalışması, Arter Atölye’de 28 Ocak Salı ve 30 Ocak Perşembe günleri 11:00-12:00 arası gerçekleşecek.

“ÇEVRE DOSTU GÖLGELER”
“Çevre Dostu Gölgeler” atölye çalışmasında 7–12 yaş arası çocuklar, alternatif enerji kaynakları ve kullanım teknikleri ile tanışacaklar. Bir ışık kaynağının enerji ile nasıl çalışacağını deneyerek öğrenecekler ve Füsun Onur’un, Saat Kaç? sergisinde yer alan Zaman İkonları eserinden ilhamla kendi gölge yerleştirmelerini tasarlayacaklar. Sanat ve bilimin bir araya geleceği atölyede çocuklar, ürettikleri tasarımlar ve renkli ışıklar ile etrafı aydınlatacaklar. “Çevre Dostu Gölgeler”, 28 Ocak Salı ve 30 Ocak Perşembe günleri 14:00–15:00 saatleri arasında Arter Atölye’de gerçekleşecek.

“HAREKET ET, RENK KAT!”
Gündelik malzemelere farklı bir gözle bakacağımız bu atölye çalışmasında bol eğlence, çok renk var! Çocuklar “Hareket Et, Renk Kat!” atölyesinde, farklı malzemelerle renkleri keşfederken bir yandanda süreç odaklı sanat üretimini deneyimleyecekler. Bilyeler, tüyler ve şişeler, çocukların ellerinde bir ressamın fırçasına dönüşecek; resim çizmek yerine, boyalarıköpürtecek, püskürtecek, damlatacak ve renkleri dans ettirecekler. 4-6 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen “Hareket Et, Renk Kat!” başlıklı atölye çalışması, 29 Ocak Çarşamba ve 31 Ocak Cuma günleri 11:00-12:00 arasında Arter Atölye’de gerçekleşecek.

“BİLİM ATÖLYESİ: RESSAM ROBOT”
Bir pinpon topu ile sanat ve bilimin biraraya geleceği “Bilim Atölyesi: Ressam Robot” başlıklı atölye çalışmasında çocuklar, motorlarla enerji üretecek ve pinpon toplarını harekete geçirecekler. Toplar, akrilik boya ile buluşacak ve dev kâğıtları özgürce renklendirecek. 7 – 12 yaş grubundan çocukların katılımına açık olan “Bilim Atölyesi: Ressam Robot”, Arter Atölye’de 29 Ocak Çarşamba günü 14:00–15:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

“BENİM MÜZEM”
Mimarlık disiplinini çocuklarla tanıştıracak “Benim Müzem” atölye çalışması, “Bir bina nasıl oluşturulur?”, “Mekân ve malzeme arasında nasıl bir ilişki vardır?” gibi sorular üzerine temellenen kısa bir sohbetle başlayacak. Ardından, çocuklar tasarımın yapı taşlarından “renk ve doku”yla ilişki kurarak Arter’in binasını gündelik malzemelerle yeniden tasarlayacak vekendi üçboyutlu tasarımlarını yaratacaklar. 7 – 12 yaş grubuna yönelik “Benim Müzem” atölye çalışması, 31 Ocak Cuma günü 14:00-15:00 saatleri arasında Arter Atölye’de gerçekleşecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gecenin Kanunu - Live by Night (2017) Olaylar Olaylar (2016) Kahraman İkili - Free Birds (2013) The Experiment (2010) Paterson (2017)