CLOVERFIELD YOLU NO 10
(10 Cloverfield Lane)
DAN TRACHTENBERG (Yönetmen) Philadelphia’nın banliyölerinde çizgi romanlar çizerek, Nintendo oynayarak ve aksiyon figürleriyle filmler yaparak büyümüş.

Temple Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar bölümünü bitirdikten sonra Los Angeles’a gelerek Boxer Films için reklam yönetmenliği yapmış. Lexus’tan Hellboy 2’nin viral pazarlama öğelerine kadar yaptığı işlerle övgüler alan Trachtenberg, uluslararası Great Guns şirketi için reklam filmleri yönetmeye devam ediyor.

Sinema filmlerine geçmeden önce ortak yaratıcısı / sunucusu olduğu internet programı ve filmlere, video oyunlarına ve çizgi romanlara adanmış bir web dizisi olan “The Totally Rad Show” ile Webby ödülü almıştır.

Hollywood, Trachtenberg’in yeteneklerini ilk olarak Black Box TV kısa filmi “More Than You Can Chew” ile tanımıştır. Ama 011’de kısa filmi “Portal: No Escape” (popüler Valve video oyununa dayanan) YouTube’da yayınlandığında 24 saat içinde 1 milyonun üzerinde izlenme almıştır. Kısa filmi şu anda YouTube’da 17 milyonun üzerinde izlenmiştir.

Trachtenberg, şu anda Chris Morgan Productions (Fast Five/Wanted) için Universal Stüdyoları’nda Dan Kunka ile birlikte geliştirdiği “Crime of the Century” adlı orijinal filmi üzerinde çalışmaktadır. Ayrıca New Line Cinema’nın ödüllü çizgi roman dizisi “Y the Last Man”in uyarlamasını da geliştirmiştir. Ve diğer çeşitli projelerle ilgili gizlilik yemini etmiştir…

JJ ABRAMS (Yapımcı) Bad Robot Productions’ın kurucusu ve başkanıdır. 2001’de kurulan Bad Robot, Paramount Pictures ve Warner Bros. Stüdios ile ortaklık yapmış ve “Cloverfield”, “Star Trek”, “Morning Glory”, “Super 8”, “Mission Impossible: Ghost Protocol”, ABC’nin “Alias” and “Lost”, Fox’un “Fringe” ve CBS’nin “Person of Interest” gibi eşitli filmleri yapmıştır.

New York’da doğup Los Angeles’ta büyüyen Abrams, Sarah Lawrence College’da okumuştur. Sonraki yıllarda “Regarding Henry”, “Forever Young”, “Armageddon” ve “Joy Ride” gibi çeşitli filmleri yazmış veya ortak yazarlığını yapmıştır.

Abrams 1998’de, ortağı ve eski dostu Matt Reeves ile birlikte ilk TV dizisi “Felicity”nin ortak yaratıcılığını gerçekleştirmiştir. Abrams, dizinin WB’de yayınlandığı 4 sezon boyunca Sorumlu Yapımcı olarak görev almıştır. Ayrıca ABC için “Alias”ı yaratmış ve sorumlu yapımcılığını gerçekleştirmiş, Damon Lindelof ile birlikte ABC’nin “Lost” dizisinin ortak yaratıcısı ve sorumu yapımcısı olmuştur.

2005’de “Lost”un pilot bölümüyle En İyi Dram Dizisi Yönetmenliği dalında ve “Lost” ile En İyi Dram Dizisi dallarında Emmy ödüllerini almıştır. Ayrıca “Alias” ve “Lost”un pilot bölüm senaryolarıyla Emmy adaylıkları vardır. Abrams ayrıca “Alias”, “Fringe”, “Lost”, “Person of Interest”, “Revolution”ile “Almost Human”ın müziklerini bestelemiş, “Felicty”nin jenerik şarkısının ortak yazarlığını yapmıştır.

Abrams,  şu anda CBS’nin “Person of Interest”, Hulu dizisi “11/22/63,” Showtime dizisi, “Roadies” ve HBO dizisi “Westworld”ün sorumlu yapımcılıklarını gerçekleştirmektedir.

Abrams ilk sinema filmi “Mission: Impossible 3”ü 2006’da yönetmiştir. İkinci sinema filmi yönetmenliği denemesi olan “Star Trek” Mayıs 2009’da vizyona girmiştir. Abrams’ın yazıp yönettiği, Abrams ve Steven Spielberg’in yapımcılığını gerçekleştirdiği “Super 8” Haziran 201’de vizyona girmiştir. Abrams ayrıca Mayıs 2013’te vizyona giren “Star Trek Into Darkness”ı da yönetmiştir. Son dönemde Aralık 2015’te vizyona giren “Star Wars: The Force Awakens”ın yapımcılığını, ortak yazarlığını ve yönetmenliğini gerçekleştirmiştir.

Abrams ayrıca Aralık 2011’de vizyona giren “Mission: Impossible Ghost Protocol” ile Temmuz 2015’te vizyona giren “Mission: Impossible Rogue Nation”ın yapımlarını gerçekleştirmiştir.

Ekim 2013’te Abrams ilk kez yayıncılığa girmiştir. Abrams’ın tasarladığı, Doug Dorst’un kaleme aldığı roman şu anda 7. basımındadır ve New York Times’ın çok satanlarından olmuştur.

Abrams ve eşi Katie McGrath, üç çocuklarıyla birlikte Los Angeles’ta yaşamaktadır.

Gösterim Tarihi: 01 Nisan 2016
Dağıtım: UIP Filmcilik
Yönetmen: Dan Trachtenberg
Oyuncular: John Goodman, Mary Elizabeth Winstead, John Gallagher Jr., Douglas M. Griffin

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hapşuu ve Lemi Filozof (2019) Hava Muhalefeti (2023) Kapının Diğer Tarafı - The Other Side of the Door (2016) Konuşan Hayvanlar (2019) Hay Way Zaman: Dersim’in Kayıp Kızları (2014) 300: Bir İmparatorluğun Yükselişi - 300: Rise of an Empire (2014)

Leave a comment