Hiçbir şey bilmemenin dayanılmaz hafifliği… Bir kedi düşünün, henüz bir kedi olduğunun bile farkında değil!! Bütün dünyayı yaşadığı o küçük evden ibaret sanan ve hayatını mama kabıyla minderi arasında, sorgulamadan yaşayan minik bir ev kedisi hayal edin. Ta ki kargaların başkanı Nit’le tanışana kadar.

Kahramanımız için yaşam eskisi kadar basit olmayacaktır artık. Çıtı, Nit ile öğrenmeye, öğrendikçe merak etmeye, merak ettikçe daha fazla öğrenmeye ve hayatını sorgulamaya başlar. Sonunda kendi küçük dünyası dışında başka bir hayatın var olduğunun farkına varmıştır. Dış dünyaya olan merakı ve keşfetmeye duyduğu istek artık dayanılmaz hale geldiğinde bir plan yapar ve kimseye fark ettirmeden evden kaçar. Kapıdan çıktığı anda bilinmeyene doğru yaptığı yolculuk başlamış olur. Güvenli yuvasından uzakta olmasının bedelinin korku, yalnızlık ve zaman zaman hayal kırıklıkları olduğunu çok geçmeden kavrar ama bu onun daha güçlü olmasına sebep olur çünkü artık öğrenmiştir ki bilmek ona daha önce aklına bile getirmediği sorumluluklar yüklemektedir.

Bu kitaptaki öykü bize özgürlüğümüzün bildiklerimizle sınırlı olduğunu eğlenceli bir dille anlatıyor. Bilmenin ve yaptığımız tercihlerin beraberinde üstlenmemiz gereken sonuç ve sorumluluklar getirdiğini Çıtı’nın yaşadıkları üzerinden, akıcı bir dil ve etkili karakterlerle okuyoruz.
Damla Çağın

“Bir kedi olduğunuzu hayal edin. Evet, evet bir kedi hem de bir ev kedisi. Korunaklı sıcak bir ev, çeşit çeşit mamalar, yumuşak minderler, sizi seven insanlar, kucaktan inmiyorsunuz. Hayattan daha ne istersiniz değil mi? Çalışmak yok, yorulmak yok, sorumluluklar yok,… Şimdi tekrar düşünün lütfen. Hayat sizin için belirlenenler midir, yoksa sizin seçimleriniz mi oluşturur hayatı? Kedi Çıtı, çıtı pıtı bir kedi olmak istemiyor. Peki ya siz, siz ne olmak istiyorsunuz?”
Hafize Çınar Güner – Yaratıcı Drama Öğretmeni

Türü: Çocuk Edebiyatı
Alt Kategorisi:  Çocuk
Yaş Grubu: 8+
Yazarı: Renan Özdemir
Kapak Çizimi: Canan Barış
Sayfa ve Kapak Uygulama: Hüseyin Özkan
1. baskı: Ocak 2012
Kâğıt Kalitesi: 70 gr, enso
Sayfa Sayısı: 80 sayfa
Siyah beyaz baskı
Ebat: 13 X 20 cm
Fiyatı: 8  TL
ISBN:  978-605-4435-50-0

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
MUCİZE 2: AŞK (2019) Kod Adı: Londra - London Has Fallen (2016) Küçük Deniz Kızı Ponyo (2021) Genç Çıraklar - The Internship (2013) Pişiriciler (2021) Dev Avcısı Jack - Jack The Giant Slayer (2013)

Leave a comment