DIRTY GRANDPA
ÇILGIN İHTİYAR

SİNOPSİS: Usta oyuncu Robert De Niro’yu çapkın ve sıradışı bir dede rolünde, yakışıklı oyuncu Zac Efron’u ise evlenmek üzere olan ahlaklı torun rolünde izleyeceğimiz “Dirty Grandpa: Çılgın İhtiyar”, bu ikilinin düğün öncesi çıktıkları yolculukta yaşadıkları komik maceraları konu alıyor.
Filmde, Jason Kelly’nin (Zac Efron) patronunun aşırı kontrolcü kızıyla evlenmesine bir hafta vardır. Böylece hukuk bürosunda ortak olması çok uzun sürmeyecektir. Ama ahlaklı Jason, oyuna getirilip küfürbaz dedesi Dick’i (Robert De Niro) bahar tatili için arabayla Daytona’ya götürmek zorunda kalınca, evlilik yemini bir anda tehlikeye girer. Çılgın üniversite partileri, bar kavgaları ve destansı bir karaoke gecesinin ardından, Dick hayatını dolu dolu yaşamaya ve Jason’ı da yanında sürüklemeye kararlıdır. Nihayetinde, hayatlarının en çılgın yolculuğunda “çılgın” dede ve tutucu torunu, birbirlerinden bir şeyler öğrenebileceklerini ve hiç sahip olmadıkları o bağı kurabileceklerini anlarlar. Bu alışılmadık komedide Aubrey Plaza, Zoey Deutch, Julianne Hough, Adam Pally, ve Dermot Mulroney de rol alıyor.
HİKÂYE
Genç, tutucu, muhafazakâr avukat Jason Kelly (Zac Efron), sevgili babaannesi öldüğünde, ilk bakışta ideal görünen nişanlısı Meredith Goldstein’le (Julianne Hough) kusursuz bir düğün hazırlığının son safhalarındadır. Büyük güne bir hafta kalsa da, herkes 40 yıllık evliliğinin ardından ilk kez yalnız kalan dedesi Dick (Robert De Niro) için endişelenmektedir. Cenazeden
sonra Dick, Jason’dan ertesi gün kendisini, kaybettiği eşinin yasını tutmak için kaçamak yaptıkları Florida’daki eve götürmesini ister. Dick’in ehliyetini kaptırdığını bildiği ve ertesi gün döneceğine dair söz aldığı için Jason istemeden bunu kabul eder. Yolculuk başladığı an, dedesinin gerçek amacı ortaya çıkar ve bu, kesinlikle arabada sessiz sakin oturmak değildir. Golf maçları, puro ve içki içmeler ve tamamen rayından çıkan Daytona Sahili gezisinden sonra, Jason çok geçmeden tanıdığı ve sevdiği dedesinin zannettiği kişi olmadığını anlar. İkilinin çılgın, aydınlatıcı yolcuğu, aynı zamanda Jason’ın da özünü kabul etmesine yardımcı olacaktır, ki bu çok daha büyük bir sürprizdir. Bu birbirinden çok farklı iki akraba da hayatın nasıl yaşanması gerektiğine dair bir şeyler öğrenir.

Yönetmen: Dan Mazer
Yapımcılar: Jason Barrett, Bill Block, Barry Josephson
Türü: Komedi
Oyuncular: Robert De Niro, Zac Efron, Zoey Deutch, Aubrey Plaza, Jason Mantzoukas
Yapım Yılı: 2016
İthalat / Dağıtım: Pinema
VİZYON TARİHİ: 22 OCAK 2016

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Othello (2023) Karanlık Deniz - Mare Nero - The Dark Sea (2010) Sevimli Köpek Lotte - Leiutajateküla Lotte – Lotte From Gadgetville (2015) Benim Adım Osssman (2018) Casuslar Köprüsü - Bridge of Spies (2015) Hadi Gidelim - Onward (2020)

Leave a comment