İÇİNDE BULUNDUĞU GÖSTERİŞLİ YAŞAMA AYAK UYDURMADI, BU GÖSTERİŞLİ YAŞAM İÇİNDE KENDİ KURALLARINI KOYDU VE BİR FENOMEN OLDU…

“COCO” GABRIELLE CHANEL, KENDİ KADERİNİ YARATAN EFSANE KADIN

6 Kasım’da vizyona girecek COCO CHANEL’DEN ÖNCE filminde moda dünyasınının dev ismi, Fransız sinemasının güzel ve başarılı oyuncusu AUDREY TAUTOU ile hayat buluyor. Filmde, Chanel’in yetimhanede başlayan çocukluğundan, sosyetenin içine girip dünya modasına hükmeden isim oluşuna kadar ki zorlu gençlik yılları anlatılıyor. Bu zaman içerisinde Chanel’in hayatına giren iki önemli erkek: Etienne Balsan ve Boy Capel’i de sinemanın başarılı isimleri Benoit Poelvoorde ve Alessandro Nivola canlandırıyor.

Filmin yönetmeni Anne Fontaine bu filmin ortaya çıkısını şu sözlerle anlatıyor: “Beni ilgilendiren moda değil, bu olağan üstü kadının kişiliğiydi. Kendi kendisini yetiştirmiş olması beni özellikle etkiledi. Fransız taşrasından gelen, yoksul, eğitimsiz bir kız, olağanüstü kişiliği sayesinde zamanının çok ötesinde biri olarak ortaya çıktı.”
COCO CHANEL’DEN ÖNCE
Coco Avant Chanel

Yönetmen: Anne Fontaine
Oyuncular: Audrey Tautou, Benoit Poelvoorde, Alessandro Nivola, Marie Gillain, Emmanuelle Devos
Senaryo: Edmonde Charles-Roux (kitap yazarı), Anne Fontaine
Görüntü Yönetmeni: Christophe Beaucarne
Yapım Yılı: 2009
Süre
Film Türü: Biyografi-Dram
Vizyon Tarihi: 6 KASIM 2009
Filmin Konusu
Yetimhanede başlayıp, kabare şarkıcılığına uzanan daha sonra da dünyanın en önemli modacısı olma yolunda ilerleyen, masal gibi bir hayat.
Gerçek adı Gabriella Chanel olan Coco Chanel’in Paris’e taşınmadan ve ünlü olmadan önceki yaşamından kesitleri sergileniyor.
www.cocobeforechanelmovie.com

www.chantierfilms.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Çarpık Evdeki Cesetler - Crooked House (2018) CİN HİKAYELERİ: KAYIP BEBEK (2023) Hayatım Yalan - Just Go With It (2011) Afacan Felix - Felix et le Tresor de Morgaa - Felix and the Treasure of Morgaa (2022) Dr. Parnassus - The Imaginarium Of Doctor Parnassus (2010) Panda: Sihirli Yol - Way Of The Panda - The   Prodigy (2011)

Leave a comment