Uluslararası Hazar Kısa Film Yarışması’nda birincilik ödülü ‘Cennetin Çiçekleri’ adlı filmiyle Ömer Miraç Tunç’un oldu.

Hazar Strateji Enstitüsü tarafından çıkarılan Hazar World dergisinin düzenlediği “Ermenistan İşgali Altındaki Karabağ ”temalı Hazar Kısa Film Yarışması’nda ödüller dağıtıldı. Yarışmada birincilik ödülünü Ömer Miraç Tunç ‘Cennetin Çiçekleri’ adlı filmiyle aldı. İkincilik ödülü ise Karabağ katliamında babasını kaybeden Reşat Zeynalov’a verildi.Bugün üniversite öğrencisi olan Zeynalov’un 23 yıl önce henüz küçük bir çocukken tam da doğum gününde köylerini basan Ermeni milisler tarafından babası öldürüldü.

BABASININ KATLEDİLİŞİNİ ANLATTI

O gün yaşananları hiç unutmadı ve bu hikayeden yola çıkarak o günkü katliama şahitlik eden başta ağabeyisi olmak üzere köydeki diğer isimlerle konuşarak bir belgesel hazırladı. 23 yıl önceki acıyı tanıklarıyla yeniden gündeme getiren Zeynalov “Gara Dağlı” isimli bu kısa belgesel filmiyle ikinci oldu. Üçüncülük ödülünü Gökalp Yamen “Karabağ-Turan” adlı filmiyle, jüri özel ödülünü de Zümrüt Karatekin “Sönmeyen Ateş Hocalı” isimli filmiyle aldı.

Yarışmada birincilik ödülünü alan ‘’Cennet Çiçekleri” isimli filmin yönetmeni Ömer Miraç Tunç bu filmi daha önce Karabağ katliamı sırasında gördüğü gerçek bir olaydan yola çıkarak kurguladığını anlattı. Tunç şunları söyledi: “23 yıl önce arkadaşlarıyla birlikte oyun oynayan küçük bir çocuk Ermeni milisleri tarafından çağrılarak kafası kesiliyor ve kesilen kafasıyla top oynanıyor. Bu feci olayda öldürülen çocuğun kardeşi ise yaralı olarak kurtuluyor ve hastanede gazetecilere anlatıyor. Ben o olaya şahit olan çocuğun gözünden bir film çektim ve filmin sonunda da çocuğun ağzından insanları barışa çağırdım. Zulmün karşısında sağ duyumuzu yitirmememiz gerekir. Öldürülen çocuğa en büyük ödül şehit olduğu için Cennet’tir”

Ortaköy Feriye Sineması’nda düzenlenen geceye Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Hazar Strateji Enstitüsü Genel Sekreteri Haldun Yavaş, Ayşenur Arslan, Ardan Zentürk, Mustafa Karaalioğlu, Suat Koçer, Hazar Strateji Enstitüsü Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Halil Akıncı ve çok sayıda sinemasever katıldı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Shazam! 6 Güç - Shazam! (2019) Fetih 1453 (2012) Aşk Yolunda (2021) İyi Günde Kötü Günde - Love Wedding Marriage (2011) Kahraman Şövalye Justin - Justin and the Knights of Valour (2014) Kartopu Savaşları - La Guerre des Tuques – Snowtime (2016)

Leave a comment