“THE LOVELY BONES-CENNETİMDEN BAKARKEN”

“Yüzüklerin Efendisi” ile “King Kong” adlı filmleri toplam 20 Oscar ödülü kazanan yönetmen Peter Jackson’dan yeni bir film.
Alice Sebold’un Türkiye’de İnkilap Yayınları tarafından okurlara sunulan romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Oscar ödüllü yönetmen Peter Jackson üstlendi. Senaryosunu Peter Jackson, Fran Walsh ve Philippa Boyens’in yazdığı “The Lovely Bones-Cennetimden Bakarken”de,  bir cinayete kurban gittikten sonra ailesini ve katilini bulunduğu cennetten izleyen küçük bir kızın intikam tutkusu ile ailesinin yaşadığı korkunç olayın etkilerinden kurtulmasını istemesi arasında bocalaması anlatılır.
Oscar ödülü adayı genç yıldız Saoirse Ronan’ın başrolünü oynadığı filmin diğer rollerinde Oscar ödülü adayı Mark Wahlberg, Oscar ödüllü Rachel Weisz ve Oscar ödüllü Susan Sarandon ile Stanley Tucci, Michael Imperioli gibi oyuncular yer alıyor.

Yönetmen: Peter Jackson
Oyuncular: Saoirse Ronan, Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon, Stanley Tucci, Michael Imperioli
Senaryo: Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens (Alice Sebold’un romanından)
Yapımcılar: Fran Walsh, Peter Jackson, Carolynne Cunnigham, Aimee Peyronnet
Prodüksiyon Amirleri: Steven Spielberg, Ken Kamins, Tessa Ross, Jim Wilson
Yapım Stüdyosu:  DreamWorks Pictures
Türkiye Gösterim Tarihi: 29 Ocak 2010

http://www.lovelybones.com/

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yav He He (2015) Pazarları Hiç Sevmem (2012) Aşk Tesadüfleri Sever (2011) Aşk ve Savaş - On the Milky Road (2017) Çılgın Ziyaretçiler 3: İhtilal Les Visiteurs: La Révolution (2017) Veronique’in İkili Yaşamı - La Double Vie de Veronique (2016)

Leave a comment