Cemal Reşit Rey Konser Salonu, mayıs ayının son haftasında müzikseverleri birbirinden
renkli programlarla buluşturuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü
bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), mayıs ayının son haftasında müzikseverleri birbirinden renkli programlarla buluşturuyor.
“İstanbul Müziği Makam Günleri”nin 2. günü 25 Mayıs Pazartesi günü CRR’de düzenlenecek bir dizi programla gerçekleştirilecek. Makam Günlerinin 2. günü 16.00’da; Prof. Tanburi Necdet Yaşar, Prof. Şefika Şehvar Beşiroğlu, Adil Feridun Öney, Ferruh Gencer ve Refik Hakan Talu’nun gerçekleştireceği yuvarlak masa sohbetiyle başlayacak. Festival tadında gerçekleşecek olan “İstanbul Müziği Makam Günleri” programı, 20.00’de İnci Çayırlı solistliğindeki CRR Türk Müziği Topluluğu’nun vereceği “III. Selim’in Makam Dünyası” başlıklı konser ile son bulacak.
Ülkemizin önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev’in Kontrbasta Kağan Yıldız ve Davulda Ferit Odman’dan oluşan triosu, Amerikalı ünlü saksofonist Ernie Watts ile birlikte 27 Mayıs Çarşamba günü 20.00’de CRR’de sahne alacak. Geçtiğimiz sene başarılı geçen bir turnenin ardından Ernie Watts ile birlikte ‘Emirgan’ adlı albümü kaydeden Kerem Görsev Trio, konserde dinamik performansı ve yüksek enerjisi ile müzik severlere caz dolu bir gece yaşatacak.
 ‘L’Italiano’ İstanbul’da yankılanacak
Romantizmin en büyük seslerinden olan ve dünyanın en sevilen İtalyanca şarkılarını seslendiren Toto Cutugno, 28 Mayıs Perşembe günü 20.00’de CRR’de unutulmaz bir konser verecek. En beğenilen İtalyanca şarkılarından olan ‘L’Italiano’  konserde bir kez daha Toto Cutugno’nun sesiyle hayat bulacak.
40 yıllık müzik hayatında albüm satış rakamları milyonları aşan, 13 kez San Remo’ya katılan ve 1990 Eurovision Şarkı Yarışması’nda birinci olan Cutugno, İstanbullu hayranlarına eşsiz bir gece yaşatacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Melekler ve Kumarbazlar (2009) Korkunç Bir Film 5 / Scary Movie V (2013) Çaykovski’nin Karısı - Tchaikovsky’s Wife (2023) Paris’te Son Konser - The Concert (2010) Büyük Budapeşte Oteli - The Grand Budapest Hotel (2014)

Leave a comment