CEM KARACA, ÖLÜMÜNÜN SEKİZİNCİ YILINDA ANILIYOR

Rock Müziğini Anadolu insanına Türkçe olarak tanıtan ve sevdiren, kendine özgü stiliyle dikkatleri üzerinde toplayan, sosyal konuları ele alan eserleriyle gönüllerde taht kuran Cem Karaca, İstanbul’da kendi adını taşıyan Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde sevenleri tarafından anılacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi himayesinde hazırlanan bir organizasyon ile “Anadolu Rock’ın Efsane Sanatçısı” unvanına sahip Cem Karaca, ölümünün 8.Yılına denk gelen 8 Şubat.2012 günü eserlerini seslendiren sanatçıların katılımıyla bir kez daha gündeme damgasını vuracak.
Tiyatrocu bir ailenin evladı olarak dünyaya gelen ve annesi Toto Karaca tarafından müzik yeteneği keşfedilen Cem Karaca, sırasıyla Apaşlar, Kardaşlar, Moğollar ve Dervişan gruplarıyla birlikte müzik çalışmalarını sürdürmüş Anadolu Rock, Progresif Rock, Psyshedelic Rock, Senfonik Rock, Alternatif Rock ve Protest Müzik tarzında birçok eser yazmış, bestelemiş, seslendirmiş bir sanatçıdır.
8.Şubat.2004 yılında 58 yaşında hayata gözlerini yumarak hayranlarını derin üzüntülere boğan Cem Karaca geride yüzlerce eser bıraktı.
Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’de yapılacak anma gecesine Cem Karaca’nın en son orkestrası olan “Yol Arkadaşları” sanatçının eserlerini seslendirecek.
Geceye kültür, sanat, müzik dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra İstanbul protokolü de katılacak. Sunuculuğunu Onur Kırat’ın yapacağı anma gecesine Emrah Karaca, Feride Karaca, Orhan Gencebay,Cahit Berkay, Erol Büyükburç, Yavuz Bingöl, Selda Bağcan, İlhami Gencer, Mahsun Kırmızıgül, Kubat, Kıraç, Berkant, Emre Altuğ, Nüket Duru, Kurtalan Ekspres, Atilla Atasoy, Deniz Seki, Funda Arar, Mithat Körler,Nil Burak, Uğur Dikmen, Serpil Barlas, Ayhan Yener, Mehmet Dalmaz, Şafak Sezer, Üstün Asutay, Mehmet Soyarslan, Semra Özal ve çok sayıda ismini sayamadığımız sanatçının katılması bekleniyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kim Takar - N’importe Qui – What the Fuck (2014) Sibirya Mafyası - Educazione Siberiana – Siberian Education (2015) Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu (2017) Şeytanın Ormanı - The Barrens (2013) Nil'de Ölüm - Death on the Nile (2022) 11 (2017)

Leave a comment