AYSİM TÜRKMEN’İN “ÇEKMEKÖY UNDERGROUND” FİLMİ
13 MART’TA SİNEMALARDA!

KAPİTAL-İSTanbul ve Selahattin’in İstanbul’u belgeselleriyle tanınan Aysim Türkmen’in  ilk uzun metrajlı filmi Çekmeköy Underground, 13 Mart’ta Başka Sinema kapsamında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Belgeselleriyle Akbank Kısa Film Festivali dahil birçok festivalden ödüller kazanan Aysim Türkmen’in senaryosunu Can Merdan Doğan ve Şirin Güven ile beraber yazdığı filmin Türkiye prömiyeri geçtiğimiz Ekim ayında yapılan 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ulusal yarışma bölümünde gerçekleştirilmiş ve film özellikle müzikleriyle çok dikkat çekmişti.

Yaşadıkları mahallelerde gitgide alanları daralsa da dansları, şarkıları ve kendilerine özgü stilleriyle hayallerinin peşinde koşan, kendilerine mekansız krallar diyen gecekondulu gençlerin hikayesinin anlatıldığı Çekmeköy Underground’un başrollerinde son dönemin dikkat çeken genç oyuncuları Can Sipahi, Gözde Kocaoğlu, Aslı Menaz ve Barış Gönenen yer alırken, onlara Kerem Can, Ayşe Selen, Levend Yılmaz, Tülin Özen ve Selen Uçer gibi deneyimli oyuncular eşlik ediyor.

Yapımcılığını Metropol Film’in üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini Vedat Özdemir,sanat yönetmenliğini Elif Taşçıoğlu yaptı. Müziklerini Acarkan Özkan, Uran Apak ve Erhan Seyran’ın yaptığı Çekmeköy Underground’un kurgusu ise Ayhan Ergürsel tarafından gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden yapım desteği alan, Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Köprüde Buluşmalar platformuna ve !f & Sundance Senaryo Lab’e seçilen filmin tüm çekimleri geçtiğimiz sene İstanbul’da yapıldı.

Fragmanı izlemek için:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hayat Işığım - The Light Between Oceans (2016) Sünnet Çocuğu (2022) Mainstream (2021) Bedenimi Kaybettim - I Lost My Body (2020) Frankenstein (2015) Ruh Azabı (2023)

Leave a comment