*13 -24 MAYIS 2009 TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK OLAN CANNES FİLM FESTİVALİNİN OLAY FİLMİ ŞİMDİDEN BELLİ OLDU:
“INGLORIOUS BASTERDS-İSİMSİZ KAHRAMANLAR”

21 Ağustos’ta Türkiye sinemalarında gösterilmeye başlanacak.

*Universal Pictures, Brad Pitt ve Quentin Tarantino, “INGLORIOUS BASTERDS-İSİMSİZ KAHRAMANLAR” için bir araya geldi.

Sinema dünyasının iki usta ismi Brad Pitt ile Quentin Tarantino, ilk kez bir projede birlikte çalışacak. Pitt’in, beyazperdenin sıradışı yönetmeni Tarantino’nun ”Inglorious Basterds” adlı son filmi için sözleşme imzaladığı açıklandı.
BBC’nin internet sitesinde yer alan habere göre, filmde rol alacağı yönünde haberler bulunan Brad Pitt, sözleşme için imzayı attı.
Brad Pitt’in konusu İkinci Dünya Savaşı’nda geçen filmde, Naziler’e karşı Yahudi direnişçilerini örgütleyen Teğmen Aldo Raine’yi canlandıracağı belirtildi.
David Krumholtz ile Nastassja Kinski’nin de film için düşünüldüğü, Kinski’nin Tarantino ile görüşme yaptığı ifade edildi.
“Hot Fuzz” ve “Run Fatboy Run” adlı filmlerle tanınan Simon Pegg’in de kadrosuna katıldığı filmin çekimlerine Ekim ayında Almanya’da başlanması planlanıyor. Filmin gelecek yıl ki Cannes Film Festivali’nde seyirciyle buluşması bekleniyor.
Filmin yapımcısı Lawrence Bender, Pitt ve Tarantino’nun filmde başarılı bir birlikteliklerinin olacağına ve ikisinin gerçekten farklı bir yapım ortaya koyacağına inandığını belirtti.
Bender, Naziler’in lideri Hans  Landa’yı bir Alman aktörün oynamasının planlandığını, Alman askerleri rolünü oynaması planlanan B.J Novak ve Eli Roth ile de görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.
Film, Weinstein Company ve Universal’ın ortak yapımı olarak gerçekleştirilecek.

“Inglorious Basterds”ın çekimlerine başlandı
14 Ekim 2008
Yönetmenliğini Quentin Tarantino’nun üstlendiği “Inglorious Basterds”ın çekimlerine Almanya’da başlandı. Yapımcılığını Oscar adayı yapımcı Lawrence Bender’in gerçekleştirdiği filmin başrollerinde Brad Pitt, Diane Kruger, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Daniel Brühl, Eli Roth, Samm Levine, B.J. Novak, Til Schweiger, Michael Fassbender ve Mike Myers oynuyor.
Quentin Tarantino yeni filminde daha önce başka yapıtlarında birlikte çalıştığı Oscar adayı kurgucu Sally Menke, Oscar ödüllü görüntü yönetmeni Bob Richardson ve prodüksiyon tasarımcısı David Wasco ile bir kez daha işbirliği yaptı. Ünlü yönetmenin ilk kez işbirliği yaptığı isim ise, Oscar adayı kostüm tasarımcısı Anna Sheppard oldu.
The Weinstein Company ile Universal Pictures’ın ortaklaşa finanse ettiği filmin uluslararası dağıtımını Universal Pictures’ın yapacağı açıklandı. 2009 yaz aylarında gösterime girmesi planlanan filmin çekimleri, Almanya’da kurulu Babelsberg Stüdyolarının yanısıra Berlin, Saksonya ve Paris’te gerçekleştiriliyor.
“Inglorious Basterds”ın konusu, Alman işgali altındaki Fransa’da başlar. Çok sevdiği ailesinin, Nazi Albay Hans Landa’nın (Christoph Waltz) tarafından katledilmesine tanıklık eden Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) adlı kadın, katliamdan kılpayı kurtularak Paris’e kaçar. Orada sinema salonu sahibi ve işletmecisi olarak yeni bir kimlik edinir.
Aynı günlerda Avrupa’nın başka bir köşesinde Teğmen Aldo Raine (Brad Pitt), Yahudi askerler tarafından kurulan bir grubu düşmana karşı misilleme yapma amacıyla organize etmektedir. Düşmanları tarafından “Piçler” yakıştırmasıyla bilinen Raine’ın grubu, Nazi Almanyasının önde gidenlerine zarar verme  misyonunu üstlenmiştir. Bu amaçla, Alman sinema oyuncusu ve gizli ajan Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger) ile işbirliği yaparlar.Shasoanna’nın kendi intikamını alma planlarını yaptığı bir sinema salonunun çatısı altında hepsinin kaderleri kesişecektir.

Tarantino’nun filmine Kruger ile Waltz da katıldı

“Büyük Hazine 1 ve 2 tanıdığımız Diane Kruger, filmde Nazilere karşı düzenlenecek sabotajda çok önemli etkinliği bulunan Alman kadın oyuncu Bridget Von Hammersmark rolünü oynayacak.
Oynadığı televizyon filmleriyle Almanya’nın en tanınmış aktörlerinden olan Christoph Waltz ise, filmin en önemli kötü karakteri kabul edilen Albay Hans Landa rolünü üstlenecek.

Fassbender görüşmelerini sürdürüyor
19 Ağustos 2008
Alman aktör Michael Fassbender’in, Quentin Tarantino’nun çekeceği “Inglorius Basterds”ın kadrosuna katılmak için yaptığı görüşmelerde son aşamaya varıldı.
Filmde Teğmen Archie Hicox rolünü oynamak için görüşmeleri sürdüren Simon Pegg ise, kendi web sitesinde yaptığı açıklamada çok önceden yaptığı bazı başka film sözleşmelerinin yarattığı zamansızlıktan dolayı istemeye istemeye bu büyük film projesinden ayrılmak zorunda kalabileceğini bildirdi.
Nazilerle mücadele etmek için Yahudi kökenli sekiz Amerikan askerinden oluşan bir tim kuran Teğmen Aldo Raine rolü için Brad Pitt sözleşme imzalamıştı. Filmin kadrosunda ayrıca Mike Myers ile Eli Roth da yer alıyor. Tarantino filmde Nastassja Kinski ile B.J. Novak’ı da oynatmak için çabasını sürdürüyor.
İşine tutkuyla ve aşırı hırsla bağlılık duyma açısından Daniel Day-Lewis ile kıyaslanan Alman aktör Fassbender açısından bu rol, bugüne kadar aldığı en yüksek profilli rol olacak. Deneyimli aktör daha önce “Hunger” adlı filmde hapishanede açlık grevine başlayan Bobby Sands adlı IRA teröristini oynamıştı.
Fassbender’in ayrıca bugünlerde “Wuthering Heights” adlı filmde Heathcliff rolünü oynamak için anlaşma yaptığı bildiriliyor.

“Inglorious Basterds”ın kadrosuna Mike Myers da katıldı
15 Ağustos 2008
Quentin Tarantino’nun yeni çalışması “Inglorious Basterds”ın büyüleyici oyuncu kadrosuna Mike Myers’ın da katıldığı açıklandı. Senaryosunu Tarantino’nun yazdığı Weinstein Company – Universal ortak yapımı filmin çekimlerine 13 Ekim’de Almanya’da başlanacak.
Mike Myers filmde, Nazi liderlerini ortadan kaldırmak üzere hazırlanan saldırı planının arkasındaki beyin olan İngiliz General Ed Fenech rolünü üstlenecek.
Filmin kadrosuna son günlerde Brad Pitt ile Eli Roth da katılmıştı. Tarantino’nun ayrıca Simon Pegg, Nastassja Kinski, David Krumholts ve B.J. Novak ile görüştüğü bildiriliyor.

Brad Pitt Tarantino’nun oyuncu kadrosunda
7 Ağustos 2008
Quentin Tarantino’nun Weinstein Company – Universal için yönetmeye hazırlandığı 2. Dünya Savaşı draması “Inglorious Basterds”ın başrolünde Brad Pitt’in oynaması kesinleşti.
Ayrıca Nastassja Kinski de filmin kadın rollerinden birisini oynamak için görüşmelerini sürdürüyor. Uzunca bir süredir Amerikan filmlerinden uzak kalan Alman asıllı oyuncu, anlaşma sağlandığı takdirde Alman sinema kraliçesi rolünde kamera karşısına geçecek.
Filmdeki diyalogların büyük kısmı Fransızca ve Almanca olacağı için bu sahnelerde İngilizce altyazı kullanacak. Brad Pitt ise, Nazilere ciddi zarar vermek için sekiz Yahudi kökenli Amerikalı askeri biraraya getiren Amerikalı teğmen rolünde oynayacağı için İngilizce konuşacak.
Öte yandan Simon Pegg, David Krumholtz ve B.J. Novak gibi oyuncular da projeye katılmak için görüşmelerini sürdürüyorlar. Simon Pegg filmde İngiliz teğmeni, Krumholtz ile Novak da Pitt’in emrinde görev yapan astlarını oynayacaklar.
Filmin yönetmenliği yanısıra senaryo yazarlığını da üstlenen Tarantino, filmini bir an önce tamamlayıp önümüzdeki yılın Cannes Film Festivali’ne yetiştirmeye kararlı görünüyor. Yapımcılığını Lawrence Bender’in üstlendiği filmin prodüksiyon amirliklerini Erica Steinberg, Harvey ve Bob Weinstein yapıyorlar.
Yapımcı Lawrence Bender, filmin kadrosunun bir iki hafta içerisinde tamamlanacağını söyledi. Teğmen Donnie Donowitz rolünde Eli Roth oynarken Tarantino da askeri ekibin geri kalan askerlerini oynayacak diğer aktörler üzerinde odaklandı. Tarantino’nun listesinde Tim Roth da var ama ünlü aktör yakında başlayacağı “Lie to Me”nin yoğun takvimi nedeniyle devre dışı kalabilir.
Bu film Brad Pitt’in Tarantino yönetimi altında çalışacağı ilk film olacak. Ancak ünlü aktör daha önce senaryosunu Tarantino’nun yazdığı Tony Scott imzalı “True Romance” adlı filmde küçük ama unutulmaz bir rol üstlenmişti. Tarantino o filmin senaryosunu “Reservoir Dogs” ile “Pulp Fiction” arasındaki dönemde yazmıştı.

Eli Roth’un ismi de gündemde…
Variety – 5 Ağustos 2008
Quentin Tarantino’nun 2. Dünya Savaşı draması “Inglorious Basterds”ın Nazi avcısı Teğmen Donnie Donowitz rolünü “Hostel”in yönetmeni Eli Roth’un oynaması gündeme geldi.
Nazi işgalindeki Fransa’da katliam yapan Nazileri ortadan kaldırmak için güçbirliği yapan Yahudi kökenli Amerikalılardan oluşan askeri birliğin lideri Aldo Raine rolü için de Brad Pitt ile görüşmeler sürüyor.
Eli Roth daha önce Tarantino imzalı “Grindhouse”un “Death Proof” adlı bölümünde küçük bir rol üstlenmiş, filmin içerisinde gösterilen fragmanlardan bir tanesini de yönetmişti. Tarantino da, Roth’un kariyerinde patlama sağlayan “Hostel”in prodüksiyon amirliğini üstlenirken isminin “Tarantino sunar” şeklinde filme konulmasına izin vermişti.
Tarantino’nun kadroyu kısa sürede oluşturması bekleniyor. Ayrıca SS subayı Albay Hans Landa rolünde Leonardo DiCaprio’nun oynamasını da planlıyor. Bu rolde bir Alman aktörün oynamasına karar vermediği sürece büyük ihtimalle Leonardo DiCaprio’ya teklif götürecek.

Universal’in gözü Tarantino’nun filmi üzerinde…
Variety – 29 Temmuz 2008
Quentin Tarantino’nun yeni çalışması “Inglorious Basterds” çok yakında kendisine Universal’de bir yuva bulabilir. Stüdyo yetkilileri, 2. Dünya Savaşı dramasını beyazperdeye getirmek için Weinstein Company ile ortaklık görüşmelerini sürdürüyorlar. Sözleşmenin şekillendirme çalışması hala devam etmekle birlikte, kesin anlaşmaya çok yakında varılacağı söyleniyor.
“Pulp Fiction”un yönetmeni Tarantino ile yapımcı Harvey Weinsten, filmin ortak finansmanı için geçen hafta beş stüdyo ile görüştüler. Son noktada geriye Paramount ile Universal kaldı. Filmin yabancı ülkelerdeki dağıtımını üstlenmek isteyen Paramount yetkilileri, anlaşmanın sadece bir maddesine takılmış durumdalar… O da, Tarantino’nun daha önceki yapıtlarından “Kill Bill”in sözleşmesi sırasında yapıldığı gibi sözleşmede kazançların nasıl hesaplanacağı ile ilgili madde…
Brad Pitt ile geçtiğimiz günlerde buluşan Tarantino, filmin baş karakteri olan Aldo Raine rolünü ona vermeye hazırlanıyor.
“Inglorius Bastards”ın çekimlerine sonbaharda Almanya ve Fransa’da başlanacak.

Quentin Tarantino oyuncularını arıyor
Variety – 15 Temmuz 2008
Quentin Tarantino’nun Weinstein Company adına çekmeye hazırlandığı “Inglorious Basterds” projesi, medyanın geniş ilgisini çekerken giderek daha ilginç bir film projesi haline geldi.
İç içe geçmiş öykülerden oluşan 2. Dünya Savaşı draması olarak tanımlanan “IngloriousBasterds”ın denizaşırı ülke çekimleri için yapımcılar finans ortağı aramaya başladılar. Quentin Tarantino ile Harvey Weinstein’ın cumadan salıya kadar olan sürede beş stüdyo ile görüşeceği açıklandı.
Yönetmenin Salı günü Fransa’da Brad Pitt ile buluşmasından sonra stüdyolar, Tarantino’nun, filmin baş karakteri Aldo Raine rolünü Brad Pitt’e vereceği beklentisine girdiler. İkinci başrolü vermek için Leonardo DiCaprio ile buluşmayı planlanladığı haberi yayılınca heyecan dalgası büyüdü. Çünkü Tarantino’nun ikinci baş karakter Hans Landa rolünde Leonardo DiCaprio’nun oynamasını istediği biliniyor.
Bu gerçekleştiği takdirde DiCaprio – Pitt ikilisi, Tarantino imzalı bir projede ilk kez bir araya gelmiş olacak. Pitt daha önce senaryosunu Tarantino’nun yazdığı, yönetmenliğini Tony Scott’un üstlendiği “True Romance” adlı filmde küçük ama unutulmaz bir rolde yer almıştı.
“Inglorious Basterds”ın senaryosunu stüdyolardan bile önce okuyan Brad Pitt’in bu proje için güçlü lojistik destek oluşturacağı bildiriliyor. Filmin çekimleri bu sonbaharda Brad Pitt ile Angelina Jolie’nin yaşamakta olduğu Almanya’da ve Fransa’da gerçekleştirilecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Alemde 1 Gece (2016) Süper Mario Kardeşler Filmi (2023) Altın - Gold (2017) Osman Pazarlama (2016) Yitik Kuşlar (2015) Hadi Be! (2021)

Leave a comment