“CAM”;
YENİ OYUNCULARLA
TİYATRO SAHNESİNE DÖNÜYOR!

Sahneye konduğu sezonların en çok izlenen tiyatro oyunları arasında yer alan “Cam”; kısa bir aranın ardından iki yeni oyuncusuyla sahneye dönüyor! 18 Şubat 2013, Pazartesi akşamı saat 20:30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde yeniden sahnelenmeye başlanacak olan “Cam”ın; Mete Horozoğlu, Bülent Alkış ve Selen Uçer’lı eski kadrosuna, genç oyuncular Yeşim Koçak ve Esra Ruşan dahil oluyor.

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Cam”; perdelerini açtığı Ocak 2010’dan itibaren sergilenen sayısız oyunda tiyatro severlerin büyük beğenisini topladı. Levent Kazak’ın, kadın ve erkek arasındaki ilişkilerin karmaşık ve esrarengiz doğasını komedi tarzında ele alan oyunu; kısa bir aranın ardından, yenilenen kadrosuyla yeniden sahnelenmeye başlıyor. Alışılmadık kurgusuyla farklı bir tiyatro deneyimi sunan kahkaha dolu “Cam”ın, Mete Horozoğlu, Bülent Alkış ve Selen Uçer’in yer aldığı eski kadrosuna, genç oyuncular Yeşim Koçak ile Esra Ruşan dahil oluyor.

Yönetmenliğini Laçin Ceylan’ın üstlendiği “Cam”; resim dersleri veren bir ressam, onun boşanmak üzere olduğu kocası, yakın arkadaşı ve iki öğrencisinin etrafında şekilleniyor. İnsanların kurduğu yakın ve özel ilişkilere yakından bakan “Cam”; bu ilişkilerin sahteliğini ve kırılganlığını esprili anlatımıyla ortaya koyuyor. Başarılı bir kara mizah örneği sunan oyun; aynı şekilde başlayan bir hikayenin, anlık bir karar ve bir rüzgar esintisiyle nasıl iki ayrı yöne akabileceğini şaşırtıcı kurgusuyla gözler önüne seriyor.

Eleştirmenlerden övgü dolu yorumlar alan oyun, Selen Uçer’e de 2011 Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Müzikal/Komedi Yardımcı Kadın Oyuncusu” ödülünü getirdi. İki perdeden oluşan “Cam”ın yardımcı yönetmenliğini Zeynep Ocak üstlenirken, dekorlarını Barış Dinçel hazırladı.

Yeşim Koçak, Mete Horozoğlu, Esra Ruşan, Bülent Alkış ve Selen Uçer’in rol aldığı “Cam”; 18 Şubat 2013, Pazartesi akşamı saat 20:30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecek prömiyeriyle, yeniden tiyatro severlerle buluşacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Antep Fıstığı (2018) Son Veda - Okuribito - Departures (2009) Acı Tatlı Ekşi (2017) Şipşak Anadolu (2014) Başka Bir Kadın - La Vie D’une Autre (2012) Bir Bob’s Burgers Filmi - The Bob’s Burgers Movie (2022)

Leave a comment