Bu hafta vizyona giren filmler arasında yer alan “Öz Hakiki Karakol” ile ”Sağ Salim” tam bir kahkaha tufanı.
Zor hayat şartlarında insanlar borç harç içinde kıvranırken, gülmeyi unuttukları bu günlerde sadece bir sinema bileti karşılığında yaklaşık iki saate yakın bir süre gözlerinden yaşlar akıncaya kadar güleceksiniz. Gülmek eğlenmek isteyenler bu iki filmi sakın kaçırmayın derim.

Senaryosunu İbrahim Güler ve Erdal Bektaş’ın yazdığı, yapımcılığını Arkadaş Yapım ve Medya Mühendisi’nin üstlendiği, yönetmenliğini İbrahim Güler’in yaptığı; “Öz Hakiki Karakol” filmi hırsızlık olaylarının hergeçen gün arttığı İstanbul’da azılı hırsızlara inşallah ilham kaynağı olmaz derim.Sebebi şu bu filmde 5 kafadar hırsız zengin olmak için şeytanın bile aklına gelmeyecek bir plan yaparlar.Plana göre turistik bir kasabada faliyet gösteren bir otelin kumarhanesini soyacaklar ama nasıl?.. 5 soyguncu soygun yapacakları kasabaya gelirler ve burada bir polis karakolu kurmak için kolları sıvarlar.Karakolun kurulmasında kasabanın belediye başkanı ve soyacakları otelin genel müdürü karakolun tüm ihtiyaçlarını görürler ve karakol kurulup göreve başlar.Bu çakma karakola hergün onlarca şikayet gelir. Öz Hakiki Karakol’un çekimlerinde Tekirdağ halkı da rol almış ve bir çok insan karakolun film için yapıldığını bilmeden bir çok olay hakkında gerçekten şikayette bulunmuşlar.

Çakma Bahardan yaza doğru geçiş yaparken,üzerimizden karamsarlığı atıp, kara bulutları dağıtırken nasıl ki neşeli, hoppidi, zıppıdı parçaları dinlemeyi tercih ediyorsak, izlemek istediğimiz filmlerde aynı doğrultuda bizi kahkahalara boğsun, güldürsün, eğlendirsin istiyoruz. İşte tam da bu isteğimizi karşılayacak bir film, ”Sağ Salim” gülmek isteyenlerin kaçırmaması gereken bir film.
Bugüne kadar birçok televizyon dizisine yönetmenlik yapmış olan Ersoy Güler, Mayıs ayında ilk sinema filmi ile sinemaseverlerle buluşuyor. Ersoy Güler’in yapımcılığını da üstlendiği “Sağ Salim” tamamı bir günde geçen bir komedi-macera filmi …

Başrollerini Burçin Bildik, Fulya Zenginer ve Alper Saldıran’ın paylaştığı filmde diğer başlıca rollerde Hüseyin Avni Danyal, Kenan Ece, Murat Akkoyunlu, Kamil Güler, Kevork Türker, Orçun Kaptan, Tevfik İnceoğlu ve Yakup Yavru yer almakta.
Hayatını biricik kamyonetiyle köyden kasabaya mal götürerek kazanan Salim’in, kendisi gibi kimsesiz birinin cenazesini Mersin’den Sivas’a ücretsiz götürmeyi kabul etmesiyle başlayan macerasının anlatıldığı Sağ Salim, yurt dışındaki film festivaline de aday…Bu iki filmi de izlerken gülmemek diye bir lüksünüz olmayacak. Gerçekten Sağ Salim’in yönetmeni ve “Öz Hakiki Karakol” un yönetmeni İbrahim Güler’e Türk Sineması adına binlerce teşekkürler.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
İçimdeki Kahraman (2022) Üç Hayat - 3 Faces (2019) Şeytanın İni - Red State (2011) 300: Bir İmparatorluğun Yükselişi - 300: Rise of an Empire (2014) Fırtınalı Soygun - Force of Nature (2020) Şenlikname: Bir İstanbul Masalı (2010)

Leave a comment