İBB Şehir Tiyatroları Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi’nde Jason Turner Atölyesi Başlıyor

İBB Şehir Tiyatroları Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi (ÇGSM)’nin Şubat 2012’de Jean-Claude Cotillard ile başlayan “Uluslararası Yüksek Lisans Oyunculuk Eğitimi Projesi”, 2-6 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Jason Turner atölyesi ile devam ediyor.

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi (ÇGSM) ve Paris Drama Sanatı Yüksek Okulu (ESAD) işbirliğiyle gerçekleşen eğitim projesi kapsamında Jacques Lecoq Okulu eğitmeni oyuncu ve yönetmen Jason Turner, hareket analiz teknikleri ve hareketten yola çıkarak yaratım teknikleri üzerine bir atölye çalışması gerçekleştirecek. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde bulunan ÇGSM Atölyesi’nde yapılacak olan çalışmaya, 100’ü aşkın başvurudan bir aylık ön atölye sonucunda seçilen 25 profesyonel oyuncu katılacak. 6 Nisan Cuma günü, atölye bitiminde, Fransız Kültür Merkezi’nde Jason Turner ile herkesin katılımına açık bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Jason Turner, Jacques Lecoq Okulu’nda hareket analizi, hareket ve doğaçlama teknikleri üzerine ders vermektedir. Kendisi de Jacques Lecoq Okulu’nda eğitim gören sanatçı, İngiltere’de Hoipolloi Theatre, İspanya’da Be Negre, İsviçre’de Transit ve Fransa’da La Minuterie et Plateforme gibi Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde farklı topluluklarında oyuncu ve yönetmen olarak görev almıştır. Son 10 yıldan bu yana Alain Mollot yönetimindeki Romain Rolland Tiyatrosu’nda çocuk ve gençlere yönelik atölyeler ve Jacques Lecoq pedagojisi çerçevesinde yetişkinlere yönelik stajlar yönetmektedir. Aynı zamanda farklı tiyatro toplulukları ve Ecole Nationale des Arts du Cirque, Royal Scottish Academy of Music and Drama (Glasgow), PAM Theatre (Güney Kore) ve Seattle Universitesi (ABD) gibi tiyatro okullarındaki staj çalışmalarında eğitmen olarak görev almaktadır.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Nasipse Olur (2020) Winx Club 3D: Sihirli Macera - Winx Club: Magical Adventure (2010) Kardeşim Benim 2 (2017) İçimdeki Yangın - Incendies (2011) Jupiter Yükseliyor - Jupiter Ascending (2015) Diriliş - Afterlife (2010)

Leave a comment