ÇAĞ ERÇAĞ’IN SESİNDEN KARANLIĞA KARŞI “AYDINLIKEVLER” ALBÜMÜ…
Ünlü çellistin ilk kez şarkı söylediği albümü raflarda!
Borusan Quartet’in ünlü çellisti Çağ Erçağ’ın ilk kez şarkı söylediği, herkesin kendi iç aydınlığını bulacağı bestelerinin yer aldığı “Aydınlıkevler” albümü müzikseverlerle buluştu! Adını, Çağ Erçağ’ın doğup büyüdüğü semtten alan ve çocukluğuna bir armağan niteliği taşıyan “Aydınlıkevler” albümü, sanatçının “Kısaca geçmişinin bir özeti” dediği şarkılardan oluşuyor.
Birbirinden çok farklı toplumsal katmanlardan gelen ailelerin yaşadığı Aydınlıkevlersemtinde doğup büyüyen c albümünde adeta; çocukluğunda arkadaşlarıyla, gitar, ud ve kanun eşliğinde şarkılar söyledikleri, besteler yapıp eğlendikleri günlere dönüyor. Karadenizli bir ailede büyüyen ve aile ortamında da müziğin her zaman hayatlarının önemli bir parçası olduğunu ifade eden sanatçı; bütün bu farklılıklar ve zıtlıkların müzik hayatına çok büyük zenginlik kattığını belirtiyor.

Türkiye’nin en yetenekli çello sanatçılarından Çağ Erçağ’ın ilk kez şarkı söylediği “Aydınlıkevler” albümünde, bestesini kendisinin yaptığı, sözlerini çocukluk arkadaşı Alper Angın’ın yazdığı 2 yeni şarkı yer alıyor. Sanatçının, hayatında iz bırakan “Divane Aşık Gibi”, “Uzun İnce” ve “Ay Gız” şarkılarını da seslendirdiği albümde aynı zamanda enstrümantal eserler de dinleyicilerle buluşuyor. Erçağ’ın da parçası olduğu Borusan Quartet’in yaylı çalgılarda destek verdiği “Aydınlıkevler” albümünde Mercan Dede, Çağrı Sertel, Volkan Öktem gibi önemli müzisyenler de sanatçıya eşlik ediyor.

Fotoğraflarını Mehmet Turgut’un çektiği “Aydınlıkevler” albümünün tasarımı Nazlı Angın ve Ebru Sezgi’nin imzasını taşıyor. Albümün ilk klibi ise Dream Story Photography ekibi tarafından, bestesi Çağ Erçağ’a, sözleri Alper Angın’a ait olan “Yalnızım” şarkısına çekildi.

Çağ Erçağ’ın “Aydınlıkevler” albümü, Ada Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda ve müzik marketlerde yerini aldı

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Güven Bana (2023) Sevimli Havyanlar  (2011) Sefer Tası - The Lunchbox (2014) Vecide - Wadjda (2014) Misafir (2016) Vur ve Kaç - Hit & Run (2012)

Leave a comment