BURAK GÖRAL ile SENARYOYA DAİR
HER ŞEY; “SENARYO LABORATUVARI”NDA!

Senaryoyla ilgili a’dan z’ye her şeyin anlatılacağı “Burak Göral ile Senaryo Laboratuvarı”; 3 Nisan’da YAPIMLAB’da başlıyor! 4 ay boyunca, senaryo konusundaki “kilit” konuları ele alarak senaryo yazmanın inceliklerini öğretmeyi hedefleyen “senaryo laboratuvarı”nın bitiminde, katılımcılara sertifika verilecek.

Başarılı yapımcı Zeynep Özbatur Atakan’ın sinemaya güç vermek amacıyla kurduğu YAPIMLAB; sinemayla bağlantılı her alanda gerçekleştirdiği atölye çalışmaları ve seminerleriyle, sektöre ilgi duyan herkese ulaşmayı hedefliyor.

Bir film projesi öncelikle senaryo ile başladığından,sinema endüstrisinde herhangi bir alanda çalışan kişi için “senaryo bilgisi” şarttır. Bu nedenle, “Burak Göral ile Senaryo Laboratuvarı”; hem senaryo yazmak isteyenler için, hem de senaryo konusunda bilgisi olması gereken yapımcı, yönetmen ve oyuncular için büyük önem taşıyor.

“Senarist kimdir? Roman yazarından farkı nedir? Nelerden beslenir?” gibi sorularla başlayacak olan “Burak Göral ile Senaryo Laboratuvarı”; sinopsis ve tretman yazımından, dramatik yapının kurulması ve karakterlerin oluşmasına, senaryo terimleri ve yazım kurallarından, diyalog yazmaya kadar senaryoya dair her konuya dikkatle eğilecek. Halihazırda var olan fikir ya da senaryolarla ilgili daha sağlıklı ve somut fikirlere de ulaşılabilecek olan çalışmada; eğitim sezonunun ikinci evresi, ilk dönemdeki derslerin pekiştirilmesine ve örneklerle geliştirilmesine yönelik olarak, tümüyle senaryo yazma pratikleri üzerinden devam edecek.

Kontenjanın 15 kişi ile sınırlı olması sebebiyle, önceden kayıt yaptırılması gereken “Burak Göral ile Senaryo Laboratuvarı”; 3 Nisan 2014, Perşembe akşamı başlayacak. Atölye, 4 ay boyunca her Perşembe akşamı 19:00-21:00 saatleri arasında YAPIMLAB’da gerçekleştirilecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hatıran Yeter (2024) Konuş Benimle - Talk to Me (2023) Sihirli Orman: Peri Kraliçesi (2022) Kral Şakir: Devler Uyandı (2024) BOB MARLEY: BİR AŞK - BOB MARLEY: ONE LOVE (2024) Sürpriz Damatlar - Qu'est-ce qu'on a Fait au Bon Dieu? - Serial (Bad) Weddings (2014)

Leave a comment