Özgür TUNCER’den “Türk Bestecileri Solo Piyano Eserlerinden Seçmeler” adlı resital
İzmir Sanat Konser Salonunda 18 Ekim 2010 Pazartesi saat: 20.00 de gerçekleşecek.
Bu muhteşem resitalde sanatçı Ekrem Zeki Ün, Cemal Reşitrey, Ulvi Cemal Erkin ve Ahmet Adnan Saygun’un eserleri başta olmak üzere yaklaşık on altı eseri piyanasuyla icra edecek. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde 12.Uluslararası Eskişehir Festivali’nin açılışını yapan Özgür Tuncer şuan MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı’nda öğretim üyeliği yapmaktadır.

İki bölümde gerçekleşecek resitalin programı şöyle:
“Türk Bestecileri Piyano Eserlerinden Seçmeler”
Ekrem Zeki Ün           Eski konakta             (Piyano İçin  Parçalar, 1960)
Cemal Reşit Rey               Estergon Kalesi
Halay                    (On Halk Türküsü, 1967)
İlhan Baran           İmge
Horon
Oyun havası              (Siyah ve Beyaz, 1975)
Muammer Sun           Gezinti                  (Yurt Renkleri, 1.Defter, 1954)
Bülent Tarcan              Halay                    (On Türk Piyano Parçası, 1968)
Efe                      (Piyano Süiti, 1956)
Ulvi Cemal Erkin       Zeybek havası            (Duyuşlar, 1937)
Necil Kazım Akses       VIII                     (On Piyano Parçası, 1964)

Ahmet Adnan Saygun     IX                           (Aksak Tartılar Üzerine Oniki Prelüd, 1967)

——–    ARA    ——–

U.C.Erkin           I, III,                  (Piyano İçin Altı Prelüd, 1965)
Mehmet Nemutlu               Çatışkılar Oyunu                     (1994)
Hasan Uçarsu               Batık Kent (Aperlai)     (Dört Antik Kentin Öyküsü, 1995)
Meliha Doğuduyal           Yollanmamış Mektup-1     (Yollanmamış Mektuplar, 2000)
Özkan Manav                Bölüm 3                              (2001)

Piyano: Özgür TUNCER

Tarih: 18 Ekim 2010 Pazartesi, Saat: 20.00
Yer: İzmir Sanat – Büyük Salon, İZMİR

ÖZGÜR TUNCER İstanbul’da doğdu.Piyano çalışmalarına Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda  Prof.Metin Öğüt ile başladı. Aynı konservatuvarın lisans kısmından bölüm birinciliği ile mezun olduktan sonra, Yüksek Lisans (master) çalışmalarını yine Prof. Metin Öğüt ile devam ederek, tez çalışmalarını Prof. Filiz Ali, Sanatta Yeterlik (Doktora) çalışmalarını da Prof. Hülya Tarcan ile tamamladı.

Öğretim üyeliği’nin yanı sıra konser faaliyetlerini de aralıksız sürdüren sanatçı, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Afyon ve yurtdışında birçok konserler vermiş, çeşitli radyo ve tv programlarında yer almıştır. Bunlardan bazıları;  İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak ve 3. Cemal Resit Rey Uluslararası Piyano Festivali’nde, 4. Uluslararası Eskişehir Festivali’nde, 1.İzmir Uluslararası Piyano Festivali’nde, 28. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde 3. Afyon Klasik Müzik Festivali’nde, İzmir Sanat ve Akbank Sanat’da verdiği solo resitallerdir.

Ayrıca  Sicilya (Palermo)’da “Conferenza Musicale Mediterranea” organizasyonunun düzenlediği yarışmaya katılmış ve jüri tarafından seçilerek Sicilya’da konser verme hakkını elde etmiş ve compact disc doldurmuştur. Dünya’nın en prestijli yarışması olan Belçika “Uluslararası Kraliçe Elizabeth Piyano Yarışması”nda Türkiye’yi temsil eden sanatçı, Fransa (Marsilya)’da da Akdeniz ülkeleri organizasyonu çerçevesinde Fransız ve Türk bestecilerden oluşan bir resital vermiştir. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde 12.Uluslararası Eskişehir Festivali’nin açılışını yapan Özgür Tuncer şuan MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı’nda öğretim üyeliği yapmaktadır.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Balerin ve Afacan Mucit - Ballerina (2017) Çok Pişmiş - Burnt (2015) KINGS (2018) Thelma (2018) Şüphe / Doubt (2009) Beyaz Diş - White Fang (2018)

Leave a comment