AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun, 5 Nisan 2011 de perdelerini açan yeni oyunu “Düğün”ün; oyunculardan teknik ekibe kadar tüm kadrosu kadınlardan oluşuyor! Ödüllü oyun yazarı Ayşe Bayramoğlu’nun kaleme aldığı, usta tiyatro oyuncusu Tilbe Saran’ın yönetmenliğini üstlendiği oyun; ataerkil sistemde var olmaya çalışan kadınların, şiddetin uygulayıcısı haline gelerek içselleştirilen, dile yerleşen ve yeniden üretilen şiddeti tiyatro sahnesine taşıyor.

Kadınları, kadınların güçlerini, güçsüzlüklerini, zorluklarla karşılaştıklarında bunları çözme yöntemlerini, kadınlık hallerini anlatan oyunda; Türkiye’nin en önemli kadın oyuncularından Güler Ökten, Zerrin Sümer, Tilbe Saran ve Şebnem Sönmez ile genç oyuncular Eda Çatalçam, Evren Ercan, Serpil Göral ve Maria Akgüllü rol alıyor. Tamamı kadınlardan oluşan “Düğün” ekibinde; yönetmen yardımcılığı ve ışık tasarımını Ayşe Ayter, müzik direktörlüğünü Serpil Günseli, sahne tasarımını Başak Özdoğan, afiş ve web tasarımını Esra Bayramoğlu üstlenirken prova günlerinden itibaren oyunun tüm fotoğrafları Laleper Aytek tarafından görüntülendi.

“Düğün”; toplumda “kadın” olmanın çeşitli sıkıntılarını yaşamış, farklı köken ve yaşlardan dört kadının, Tilbe Saran, Ayşe Bayramoğlu, Evren Ercan ve Eda Çatalçam’ın bir araya gelerek ortak dertlerine dair bir farkındalık yaratma çabasından doğdu. Tilbe Saran’ın ilk yönetmenlik denemesi olan “Düğün”ü, “Tiyatro 2010 Ödülleri”nde “Yılın Yazarı” ödülü kazanan Ayşe Bayramoğlu kaleme alırken; oyunculardan teknik ekibe herkesin de metne farklı katkıları oldu.

Kadınların hem mağdur, hem de fail oldukları ataerkil sistemi ve içselleştirilerek sürekli yeniden üretilen şiddeti konu alan “Düğün”; aile yadigârı bir köşkün mutfağında bir düğün hazırlığı ile açılıyor. Gelin, gelinin annesi, anneannesi, en yakın arkadaşı, damadın annesi, damadın ablası, evin emektar yardımcısı ve düğün için ayarlanmış bir yardımcı kızın bulunduğu mutfak; oyun ilerledikçe her iki ailenin de sırlarının duyulmaya başlandığı, yıllardır görülmemiş hesapların açıldığı bir mekâna dönüşür. Birbirlerinden hiçbir farkları olmadığını anlayan sekiz kadın; bir sebeple “mağdur”, bir başka sebeple “fail”, ama aslında eril dünyada birer “kurban” olduklarını görürler.

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan “Düğün”ün biletleri, Biletix’ten ve salonların gişelerinden temin edilebilir.

Bilgi için:     http://www.aysaorg.com
www.biletix.com

Grup indirimleri için:     AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu
Tel: 0 212 2536711-12

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kasap Havası (2016)  Karaoğlan (2013) R ü z g a r l a r (2013) Çok Filim Hareketler Bunlar 	 (2010) Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba ON STAGE-Entertainment District Arc (2023)

Leave a comment