7 Mart’ta izleyicisi ile buluşacak olan Cezmi Baskın ve Levent Ülgen’in başrollerinde oynadığı “Bizum Hoca” filmi sinemaseverlere oldukça keyifli vakit geçirtecek bir Karadeniz Komedisi…
Hikayelerden, fıkralardan tanıdığımız esprili ve bir o kadar da halktan bir insan olan Oflu Hoca tiplemesi “Bizum Hoca” filmi ile beyaz perdede hayat buluyor.
“Bizum Hoca”nın kahkaha dolu maceraları…
Trabzon’un bir köyüne tayini çıkan resmi imamın gelmesi gecikince, köylüler camide namaz kıldıracak olan bir imam arayışını girerler. Yoğun tartışmalar sonucunda, köy halkının sevdiği ama resmi olarak imam olmayan “Bizum Hoca” nın köyün imamı olmasına karar verilir.
“Bizum Hoca” imamlığı kabul etmiştir ki, köyün ortasından geçen dereye bir HES inşaatı yapılacağı haberi köyün gündemine bomba gibi düşer. Köylü bu inşaatın yapılmasına karşıdır ve mücadele başlar. Köylülerin başlattığı bu eylemin başına ise “Bizum Hoca” geçer. Kısa bir süre sonra gerçek imam gelince işler iyice karışır ve ne olursa bundan sonra olur…
Aksiyonu bol, birbirinden neşeli sahnelerin art arda sıralandığı filmde, gülmeye doyacaksınız. Karadeniz’in şirin bir köşesinde yaşanan bu doyumsuz eğlence ve aksiyon, Kemal Sahir Gürel’in müzik ziyafeti eşliğinde izleyicinin karşısına çıkıyor.
Malouda,  Bosingwa ve Yattara ‘da oyuncu kadrosunda…
Filmde ayrıca Trabzonspor’un dünyaca ünlü yıldızları Flourent Malouda ve Jose Bosingwa’nın yanı sıra sempatik futbolcu İbrahim Yattara’yı izleyeceksiniz..
Zenos Film yapımcılığında çekilen ve senaryosunu Yılmaz Okumuş’un yazdığı, yönetmenliğini Serkan Acar’la Yılmaz Okumuş’un üstlendiği filmde, Cezmi Baskın, Levent Ülgen, Serhat Özcan, Sabriye Kara, Erdem Baş, Seymen Aydın, Mehmet Usta, Şamil Kafkas, Özge Gürel, Semih Habiboğulları, Volkan Girgin, İsrafil Köse, Tahsin Taşkın, Alay Cihan, Pınar Şenol ve misafir oyuncu olarak da Hülya Polat yer aldı.
“Bizum Hoca” filmi 7 Mart’ta Türkiye’nin yanı sıra KKTC, Almanya, Hollanda, Avusturya, İsviçre, Belçika, Fransa ve İngiltere’de vizyona girecek…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hayatın Cilvesi - Strange Way of Life (2024) Özel Bir Hediye - The New Toy (2023) Rüya / Bi-Mong / Dream (2008) Organik Aşk Hikayeleri (2017) Sa.bör.bi.kan - Suburbicon (2017) Aşkın Ritmi - We Are Your Friends (2015)

Leave a comment