BU ROMAN TIRTILKEN KELEBEK OLUP UÇMAK İSTEYENLER İÇİN YAZILDI!

2019 yılında çıkan Dokuz Ay On Gün kitabının ardından tiyatrocu ve yazar Almula Merter Churm’dan yepyeni bir roman: Bitti Dediğin Anda Kaderin Yeniden Yazılır.

Babası ünlü tiyatrocu Ferdi Merter’in vefatı Almula için bir dönüm noktası olmuştu;
sahip olabilmek için yıllardır hayatı pahasına çaba harcadığı çocuklarına resmi olarak kavuşmuştu ama acı çekiyordu. İşlerini devam ettirmeye çalışıyordu ama acıyı kabullenemiyordu. Bir gün annesi ile yaptığı bir görüntülü görüşmede “Silkelen artık, baban seni böyle görmek istemezdi. Bu ne pejmürde hal!” diye çıkıştığında bir an durdu: Gerçekten de babasının en dayanamadığı şey kızını böyle dağıtmış görmekti. Aynaya bakıp nereden başlamam gerekir diye düşündüğünde gözü saçlarına takıldı. Belki onlardan başlaması iyi bir ilk adım olurdu. Bir süredir yaşamını Londra’da sürdüren Almula Merter, işe saçlarını düzeltmekle başladı, yolu kuaför Hakan Köse ile kesişti. Birlikte yaptıkları farkındalık çalışmalarından önce Hakan Tarhun karakteri doğdu ardından da roman geldi. “Kelebeğin Zamanı” adlı serinin ilk kitabı olan Bitti Dediğin Anda Kaderin Yeniden Yazılır, psikoloji ve kişisel gelişim kitaplarında madde madde sıralanan bilgilerin gerçek hayata nasıl uyarlanacağını anlatıyor.

Merter okuruna yeni bir öğreti reçetesi değil bir kullanım kılavuzu veriyor. Bu kitap hepsi birbirinden renkli karakterleri ile bir tedavi ve dönüşüm sürecinde kişilerin neler yaşayabileceği anlatıyor. Bakış açımızda yapılabilen küçücük bir değişiklik bile yaşamımızda çok büyük etkilere neden olabiliyor. Merter romanında kimi aldatılmış, kimi kandırılmış, kimi kendi önyargılarına sıkışıp kalmış karakterlerini özgürce konuşturuyor, yaşam koçu Hakan Tarhun’un soruları ile köşeye sıkıştırıyor. Roman o küçük değişiklikleri yapmaya başlayan karakterlerin nasıl da hayatlarının hızla değiştiğini, bakış açısının değişmesinin nasıl da farklı olasılıkları ortaya çıkardığını gösteriyor.

ARKA KAPAK YAZISI:

Ege’nin şirin kasabası Mercaneli’de Hotel 21’deyiz. Geçmişin travmaları, bugünün hüzünlü şaşkınlığı ve geleceğin endişeleriyle buraya gelenler, Hakan Tarhun’un yol göstericiliği ile hayatlarına yeni bir yön vermeye çalışıyorlardı. Hotel 21’in misafirlerinin hayatlarına yakından tanık olurken belki de onlardan birinin aslında kendiniz olduğunu düşünebilirsiniz. Çünkü yer hayali olsa da yaşamlar gerçek… Acılar, sevinçler, korkular, başkaldırışlar, çaresizlikler, güçlü görünmeye çalışmalar, aşklar gerçek! İşte bu yüzden siz de Yeşim, Canan, Mahir, Damla ve Feryal ile evren yasalarının dilini çözmeye, bu yasaların hayatlarınızı nasıl etkilediğinin farkındalığına varmaya başlayacak; geçmişi ve geleceği yeniden tasarlamanın ne demek olduğunu öğreneceksiniz. Yıllardır kitaplarda, filmlerde, öğretilerde aradığınız ve sizi bir anda değiştireceğine inandığınız mucizenin ancak yüreğinizi kendinize açmakla gerçekleşeceğini fark edeceksiniz.
Mucizeler sadece isteyerek değil, ruhunuzda yaşayarak, kalpten inanarak ve kendinize göstereceğiniz sabırla gerçekleşir.
İşte o zaman tırtıl, kelebeğin zamanına ulaşır.

“Bazen bir çıkış bulamazsın hayatında, oradan oraya
savrulur durursun. Beklenmedik bir anda karşına çıkan yol
ayrımın büyüktür. Kendinle yüzleşmeye, kaybedeceklerin
için endişelenmeye başlarsın. Sen geçmişi düşünüp dururken
içinde bulunduğun an, hayat, ellerinin arasından yavaş yavaş
kayıp gider. Geç kalmışlıklar biriktirmektesindir. Ama
yaşamışlıkların da vardır; seni sen yapandır, değerlindir.
Vazgeçemezsin bir türlü.
Kalbinse bu fırtınanın ortasında kuş gibi çırpınmaktadır.
Uçup gitmek ister. Döner, son kez arkana bakarsın. Ne
tuhaf, çok istesen de bir daha geçmişe dokunamazsın.
Çünkü yeni bir yola çıkma zamanı gelmiştir.
Yol başlamıştır!”

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Havana’ya Dönüş - Return to Ithaca (2015) Sekiz Dağ - The Eight Mountains (2023) Görevimiz Tatil (2018) Sevimli Tehlikeli (2015) Küçük Deniz Kızı - The Little Mermaid (2024) İsyan - Lockout (2012)