‘Bir Düş Gördüm’e İspanya’dan En İyi Film Ödülü!

2018 yılında 8. Malatya Uluslararası Film Festivalinden aldığı Proje ödülüyle TRT Ortak Yapımını kazanan ‘Bir Düş Gördüm’ Uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. Bu zamana kadar 48 Uluslararası Film Festivaline seçilme başarısı gösteren ve 28 farklı ülkede Türkiye’yi temsil eden, Murat Çeri’nin ilk uzun metrajlı filmi ‘Bir Düş Gördüm’ daha önce Finlandiya, Tayland, Rusya, Hindistan, Nepal ve Amerika’dan ‘En iyi Film’ de dahil olmak üzere değişik kategorilerde 12 farklı ödül kazanmıştı. ‘Bir Düş Gördüm’ yarıştığı İspanya’dan ‘12. Picknic (Santander) Uluslararası Film Festivali’nden de eli boş dönmedi.

İspanya’nın Santander şehrinde düzenlenen ‘12. Picknic (Santander) Uluslararası Film Festivalinin temel amacı; büyük festivallere seçilen, yine de tanınırlığı ve dağıtımı az olan filmleri, uzman eleştirmenlerin süzgecinden geçirip ‘resmi seçki’ye alarak; festival takipçilerine özenle belirlenmiş bir seçki sunmak. Bu kapsamda seçilerek 10 film arasına giren ‘Bir Düş Gördüm’ (Uluslararası adıyla ‘IN MY DREAM’) festivalde verilen en önemli ödül olan ‘EN İYİ FİLM’ ödülünü almaya hak kazandı.

TRT Ortak Yapımı olan filmin konusu ise şu şekilde; Tarık 8-10 yaşlarında Şehirli bir çocuktur. Babası bir araba kazasında ölür; Annesi aynı kazadan sebep hastanede komada yatmaktadır. Kendisi ise hafıza kaybı geçirir. Kimsesi olmadığı için köye dedesiyle ninesinin yanına gönderilir. Tarık hiçbir şey hatırlamasa da sürekli geçmişiyle ilgili simgesel rüyalar görür. Günlerden bir gün evlerinin orada arabanın çarptığı bir eşek ölü bulunur. Bu eşeğin yeni doğmuş bir de sıpası vardır. Tarık bu Sıpayla kendi durumu arasında bir bağ kurar. Ve onu yaşatmayı kendine vazife bilir.

Film Murat Çeri’nin kendi çocukluk hatıralarından esinlenilerek hayata geçmiş bir eser. Belki de bu yüzden filmin çekim mekanı olarak Yönetmenin çocukluğunun geçtiği Bolu-Seben-Gerede seçilmiş. Ana sponsorluğunu da geçen sene vefaat eden Emin Üstün’ün kurduğu Eminevim üstlenmiş.

Filmin Görüntü Yönetmenliğini Durmuş Sorkut yapıyor. Kostüm Tasarımını Ebru Tunçoktay, Sanat Yönetmenliğini Zeki Yalgın, Ses Tasarımını Umut Şenyol, Renk düzenlemesini Mehmet Göksu, Uygulayıcı Yapımcılığını Nihat Sönmez’in yaptığı filmin oyuncu kadrosunda; Harun Reha Pakoğlu, Recep Çavdar, Nevzat Yılmaz, Ferda İşil, İsmail Hakkı, Fatih Dokgöz, Mustafa Halezeroğlu, İsmail Kavrakoğlu, Emin Yalçın, Yakup Baybarz, Furkan Aydın Çelik, Yusuf Can gibi isimler yer alıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
L.OL. Sürpriz! Beyaz Perdede / L.O.L. Surprise! On The Big Screen (2020) Karanlıkta - In Darkness (2018) Çifte Hayatlar - Doubles Vies (2019) Hop Dedik: Deli Dumrul (2011) Yüzündeki Sır- Phoenix (2015) KEHANET - Ayasofya (2022)