HAMLET’E
HEM KOMİK HEM DE BENZERSİZ BİR YORUM:
“BİR BABA HAMLET”

Kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkan ve kendilerine kurban olarak Shakespeare’in başyapıtı “Hamlet”i seçen iki cüretkâr oyuncunun eğlenceli hikâyesi: “Bir Baba Hamlet”… Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu’nun birlikte rol aldığı “Bir Baba Hamlet”, 20 Ekim Cuma ve 21 Ekim Cumartesi akşamları Baba Sahne’de!

Yönetmenliğini Emrah Eren’in üstlendiği “Bir Baba Hamlet”, Sebastian Seidel’in, komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten’in usta işi çevirisi ve Baba Sahne’nin babacan yorumuyla bu toprakların tiyatro geleneğine göz kırpıyor.

Baba Sahne’nin kendi prodüksiyonu olan “Bir Baba Hamlet”te; kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkmış iki cüretkâr oyuncu, kendilerine kurban olarak Shakespeare’in başyapıtı “Hamlet”i seçmişlerdir. Cansiparane bir cesaretle seyircinin önünde buna yeltenirler, ama kısa sürede temsil “can havli”ne dönüşür. Biri, oyunculuk için istediği ortamı bulamadığı anlaşılan Shakespeare uzmanı gibi davranan yarım porsiyon aktör; diğeri de şarkı söyleme hevesiyle sürekli müzikallerden dem vuran bir şaşkın… Eli yüzü düzgün, başı sonu belli, dört başı mamur, babalar gibi bir Hamlet düşlerlerken, ortaya çıkan kepazelik “Bir Baba Hamlet”e döner. “Ha unutmadan, çürümüş bir şeyler var Danimarka Krallığı’nda!”

Sahne ve kostüm tasarımını Barış Dinçel’in, ışık tasarımını Yakup Çartık’ın, hareket düzenini Işıl Zeynep’in yaptığı oyunun müzikleri Can Şengün’ün, eskrim koreografisi Deniz Özmen’in, şarkı sözleri ise Faruk Üstün’ün imzasını taşıyor.

20 Ekim 2017, Cuma ve 21 Ekim 2017, Cumartesi akşamları saat 20.30’da Baba Sahne Savaş Dinçel Salonu’nda tiyatroseverlerle buluşacak olan iki perdelik “Bir Baba Hamlet” oyununun biletleri, babasahne.com’dan ve gişeden temin edilebilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bir Şey Değilim (2016) Sıradan İnsanlar - Ordinary People (2010) Sefiller - Les Miserables (2020) Kimetsu Orchestra Concert - Mugen Train (2023) Kardeşimden Sonra - Charlie St. Cloud (2010) Sevmek Yüzünden (2024)