“BİR ALATURKA HİKÂYET-RAİF İLE LETAFET”
ADLI MÜZİKLİ OYUN CİHANGİR ATÖLYE SAHNESİ’NDE

Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner tarafından 2017 yılında kurulan CİHANGİR ATÖLYE SAHNESİ’NİN (CAS) ilk profesyonel oyunu olan “Bir Alaturka Hikâyet – Raif ile Letafet” adlı müzikli oyunu bu akşam saat 20.30’da Cihangir Atölye sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Oyun 19. yüzyılın ikinci yarısında İstanbul’da geçiyor, paranın ve gücün peşinde koşan Banker Veli ve yine zenginlik ve güç peşindeki baba Müşerref ile güzel kızı Letafet’in masum, romantik ancak parasız âşığı şair Raif döngüsündeki komik olayları aktarıyor. Raif ve Letafet birbirlerine âşıktır ve çok yakında evleneceklerdir. Ancak iflas eden Letafet’in babası kızını para için bir başkasıyla evlendirme kararı alır. Âşıkların kavuşmak için buldukları çözüm yolları onları eğlenceli bir biçimde yan yana getirecektir.

Kıvanç Kılınç’ın yazdığı Muhammet Uzuner’in yönettiği, dekor tasarımını Veli Kahraman, kostüm tasarımını F. Nihan Şen, dansları Hicran Akın, müzikleri Ali Seçkiner Alıcı ve ışık tasarımını Onur Alagöz’ün yaptığı “Bir Alaturka Hikâyet RAİF İLE LETAFET” oyununda; Aras Cem Güler, Barış Özgenç, Bülent Düzgünoğlu, Kıvanç Kılınç ve Sinem Ünsal rol alıyorlar.

Oyunun yönetmeni Muhammet Uzuner, bir söyleşisinde oyun hakkında şöyle diyor: “Kıvanç’ın yazdığı oyun yapmak istediğim tiyatro biçimine olanak tanıyan eğlenceli bir metin. Cinsiyet, sevgi, ekonomi gibi konularda geçmişten günümüze söz söyleyen yapısıyla eleştirel de bir çalışma oldu. Orta oyunundaki ya da Commedia D’ell Arte’deki açık oyun biçimini seviyorum. Bu biçim, oyun oynama duygusunu ve neşesini açıkça meydanda tutuyor ve bizlerin yaşama çabasına çok destek veriyor diye düşünüyorum.”

Bir Alaturka Hikâyet – Raif ile Letafet” adlı müzikli oyun sezon boyunca CAS’ta ve diğer sahnelerde oynamaya devam edecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
İyi Adamlar - The Nice Guys (2016) Kafalar Karışık (2018) Paranormal Activity 2 (2010) Tatil Zamanı - Vacation (2015) Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk - Godzilla x Kong: The New Empire (2024) Psikolojik gerilim filmi