BİN YILIN KOMEDİSİ SÜRGÜN İNEK
28 ŞUBAT’TA SİNEMALARDA!

SÜRGÜN İNEK
“Memleket kaynıyor, senin hiçbir şeyden haberin yok …”
Ve SARIKIZ OPERASYONU BAŞLADI! “SÜRGÜN İNEK” FRAGMANI KAHKAHAYA BOĞUYOR…
Dev bir oyuncu kadrosuna sahip olan “SÜRGÜN İNEK” filmi için Yeşilçam’ın fenomen oyuncuları ve genç kuşağın en sevilen isimleri bir araya geldi. Yaşanmış bir olaydan esinlenilen “SÜRGÜN İNEK” filminin çekimleri Temmuz ayında Muğla-Yatağan ilçesinin Bozüyük köyünde gerçekleşti. Yaklaşık iki yıldır üzerinde çalışılan “SÜRGÜN İNEK” filmi, fragmanı yayınlandığı andan itibaren iddialı bir proje olduğunu kanıtladı. Yönetmenliğini Ayhan Özen’in, senaristliğini ise Serkan Öztürk’ün üstlendiği “SÜRGÜN İNEK” bir Atmosfer Film yapımıdır.
“SÜTÜNÜ HELAL ET SARIKIZ…”
Atatürk büstünün kırılmasına neden olan ve içinden çıkılamayacak inanılmaz olaylara yol açan SARIKIZ, filmin başrol oyucusu… Bu eşsiz komedi şöleninde Sarıkız’a Türk sinemasının yıldızları eşlik ediyor… Hasan KAÇAN, Şebnem SÖNMEZ, Fırat TANIŞ, Cezmi BASKIN, Vildan ATASEVER, Tolga GÜLEÇ, Necip MEMİLİ, Burak SATIBOL, Serkan ÖZTÜRK, Tarık PAPUÇÇUOĞLU, Bülent ÇOLAK, Sadi Celil CENGİZ, Hüseyin SOYSALAN, Erdal CİNDORUK, Savaş BAYINDIR, Ali SAVAŞÇI, Ozan AKBABA, Fırat PAŞAYİĞİT, Mine TEBER, Bedia ENER, Uğur KIVILCIM İskender BAĞCILAR VE Eşref KOLÇAK, Yılmaz GRUDA, Köksal ENGÜR ile Yeşilçam’a da selam gönderen “SÜRGÜN İNEK” filminin müzikleri de ünlü müzik adamı Cahit Berkay’ın imzasını taşıyor.
Sürgün ineğin yıllarca unutulmayacak hikâyesi 28 Şubat’ta kendi gününde seyircisiyle buluşuyor…

KONU
Yıl 1997…Düşüncelerinden ötürü insanların sürüldüğü günlerde, sıra Gomalak köyündeki bir ineğin özgürlüğüne gelmiştir.
Şevket ve Cemile kendi halinde yaşayan,birbirlerini ve inekleri Sarıkız’ı çok seven bir çifttir.Bu çiftin hayatları ineklerinin Atatürk büstünü kırmasıyla birden bire içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu olayın çığ gibi büyüdüğüne, hadisenin köy sınırlarını aştığına, şaşkınlık ve korkuyla şahit olurlar. Muhtarından, ihtiyar heyetine, bürokratından, askerine herkes bir ineğin peşine düşer. Mesele büyüdükçe işle sağından solundan ilgili bütün kişiler kendilerini trajikomik bir hal içinde bulur. Olaylar giderek bir komedi şölenine dönüşür. Kahramanlarımız düştükleri bu durumdan nasıl sıyrılacaklardır? Özgürlüğünü kaybeden Sarıkız eski mutlu günlerine dönebilecek midir?
Gerçek bir olaydan esinlenilerek çekilen Sarıkız’ın hikayesi Sürgün İnek, dev oyuncu kadrosuyla bin yılın komedisi olarak beyazperdede izleyiciyle buluşuyor.
SÜRGÜN İNEK KARAKTERLER
SARIKIZ
Sarışın güzeller güzeli bir montofon. Kesilmesi akıldan dahi geçirilmeyen, bu hayatta çok az ineğin sahip olabileceği talihte bir inek.
Kendisi değilse de, türdeşleri; nihayetinde canlarını insanlığa vermekle görevli olmaları karşılığında, hakettikleri itibarı görmeyerek yaşarken, o sevdiği ve sevildiği bir ailenin biricik hayvanı olarak hakettiği saygıyı gördüğü bir hayat sürmektedir. Biraz içine kapanık olduğundandır ki kimse tutulduğu “öküz” ün farkına bile varmamıştır. Başı boş bırakılınca kötü niyetle değil ama, “kafasına göre takılmayı”, gezmeyi sever. Bunca karmaşaya gerçekten kendisinin sebep olmuş olamayacağını düşünmektedir. Yoksa bunca ademoğlu nasıl olur da aynı sanrı içine düşebilir ki?

KÜNYE
YÖNETMEN: AYHAN ÖZEN
OYUNCULAR: HASAN KAÇAN, ŞEBNEM SÖNMEZ, FIRAT TANIŞ, CEZMİ BASKIN, VİLDAN ATASEVER, NECİP MEMİLİ, TOLGA GÜLEÇ, SERKAN ÖZTÜRK, BURAK SATIBOL
YAPIMCI: ALİ TOKUL&LEVENT GÜNERİ
SENARYO: SERKAN ÖZTÜRK
UYGULAYICI YAPIMCI: HATİCE DERE
MÜZİK: CAHİT BERKAY
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: AYDIN SARIOĞLU
KURGU: AYKUT YILDIRIM
SANAT YÖNETMENİ: REZA HEMMATİRAD
CAST DİREKTÖRÜ: ÖZLEM GÜLBİR
SES TASARIM: BURAK TOPALAKÇI
KOSTÜM: SENEM KAYHAN
FRAGMANI İZLEMEK İÇİN: http://bit.ly/L5wxRt
DAĞITIM: TİGLON
SÜRE: 118 DK
SOSYAL MEDYA
http://facebook.com/surguninekfilm
http://twitter.com/surguninekfilm
http://instagram.com/surguninekfilm
http://www.surguninek.com
http://youtube.com/surguninekfilm

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157640298159723″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Saka Kuşu - The Goldfinch (2019) Hayalet Suikastçı - Assassin (2023) Yağmurdan Sonra (2008) İblis’in Oğlu: 13. Vahşet (2013) Ev Kira Semt Bizim (2018) Geride Kalanlar - The Holdovers (2024)

Leave a comment