Da Vinci TV’nin çocuklar için hazırladığı Bilim ve Deney Stüdyosu 4 Haziran’da Çocuklar Ülkesi KidZania İstanbul’da kapılarını yeniden açıyor…

“DA VINCI TV STÜDYOSU 4 HAZİRAN’DA KAPILARINI YENİDEN AÇIYOR”

Çocuklar için fark etmeden, sürekli ve kolay öğrenme sağlayan eğitici programları eğlenceli bir şekilde sunan Da Vinci’nin, Çocuklar Ülkesi Kidzania İstanbul’un içinde yer alan ilk çocuk TV stüdyosu 4 Haziran’da kapılarını yeniden açıyor. KidZania Da Vinci TV Stüdyosu’nda küçük eller yine büyük işler başaracak. Çocuklar doya doya eğlenirken öğrenecek; sosyal yeteneklerini geliştirirken, teknoloji ve bilimi sevecek.

KidZania Da Vinci TV Stüdyosu’nda çocuklar kameraman, sesçi, yönetmen veya sunucu olarak televizyonculuk mesleğini deneyimlerken dünyayı manyetik hafıza çalışmalarıyla değiştirmiş bir bilgisayar mühendisi ve mucit olan Dr. An Wang’ın hayatını öğrenecekler. Çocuklara, temelde dünyadaki bütün bilgiyi 0 ve 1 ile kodlamış olan Dr. An Wang’ın mıknatısları bilgi depolama için nasıl kullandığı, mıknatısların enerji üretiminden çamaşır makineleri ve mikro dalga fırınlara kadar günlük hayatımızdaki birçok cihazda nasıl kullanıldığı anlatılacak. Çocuklar, Da Vinci TV Stüdyosu’nda yapılan deneyle motorların çalışma prensibini en basit hali ile gözlemlemiş olacaklar.

Kontrollü Sosyal Hayat politikasıyla kapılarını yeniden açan Da Vinci TV Stüdyosu’nda hijyen ve sağlık konularına yönelik uluslararası standartlardaki geniş önlemler sayesinde, çocuklar güvenle ve gönüllerince eğlenebilecek.

Yeni normal dönemin tüm kurallarının titizlikle uygulandığı KidZania İstanbul’da çalışanlar, KidZania’da uygulamaya alınan sosyal mesafe, maske kullanımı, minimum temas ve maksimum hijyen kriterleri ile ilgili eğitim aldılar. Yüzde 40 kapasite ile ve sosyal mesafe kuralına uygun şekilde misafirlerini ağırlayacak olan KidZania İstanbul’da temassız termal kameralar aracılığıyla girişte ateş ölçümleri yapılıyor. Tüm misafirler ayrıca girişlerde HES Kodu göstererek, sağlıklı olduklarına dair beyanda bulunuyorlar. Akasya AVM içinde konumlandırılan ultraviyole (ULV) cihazlar sayesinde KidZania’daki havalandırma kanalları da dahil olmak üzere tüm alanları kapsayacak şekilde dezenfeksiyon işlemleri uygulanıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Deli Aşk (2017) Karlar Ülkesi - Frozen (2014) Biz Böyleyiz (2020) Dehşetin Dişleri - The Reef (2012) Hayat Sana Güzel (2014) Para Tuzağı - Money Monster (2016)