Kenan Korkmaz’ın yazıp yönettiği Beyaz Hüzün, Balkan Savaşı’nın akabinde mangasıyla birlikte Sarıkamış’a hareket eden Abrek Çavuş’un hikâyesini ele alıyor.

Büyük Çerkez sürgününde annesi ile birlikte Anadolu topraklarına sığınan Abrek; annesini bir cami köşesinde kaybetmiştir. Sığınmış olduğu Osmanlı topraklarında bir asker olarak hayatına devam eden Abrek, Balkan Harbi’ne katılmış ve Balkan Harbi’nin hezimetini derinden hissetmiştir. Sarıkamış Harekatı için yola çıkan Abrek Çavuş’un tek hedefi; Balkan Harbi’nin hezimetini, hüznünü bu beyaz dağlarda üzerinden atıp mangasını Sarıkamış’a ulaştırmaktır. Askerler, kemiklerine kadar buz tutarken, köyler yakılıp yıkılmakta, sivil halkın yaşam mücadelesi de tüm şiddetiyle devam etmektedir.

Ermeni zulmünden bir kızakla kaçmaya çalışan Kadir Ağa ve ailesini de zorlu bir yolculuk beklemektedir. Kadir Ağa, karısı Hatice ve kızı Zehra’yla birlikte, kendilerine emanet edilen minicik bir çocukla, bir kızağa binerek, adeta ölümle yarışırlar. Üstelik, onlara yük olacağını düşündüğü için, geride kalmak isteyen İbrahim’de, o cesur kızaktadır. Kadir Ağa çıkmadık candan ümit kesilmez inancıyla atını kırbaçlarken, geride kimseyi bırakmamaya adeta yeminlidir. Sıcacık evlerden, güvenden, sıladan, sevdadan, kısacası yolunda giden bir hayattan uzak, tüm bu insanlar, buzla kaplı kaderlerini yaşamaktadırlar! Vatan için, memleket için, bayrak için verilen bu mücadele içinde, öyle çok acı ve ısdırap barınmaktadır ki…Oysa alabildiğine beyazdır heryer… Kar ve kan, bayrağın rengi için kucaklaşırken, acaba Abrek Çavuş ve Kadir Ağa’nın yolları nasıl kesişecektir? Zehra’nın barut kokusundan uzak yanık sesi, Abrek’in buzlarını biraz olsun eritebilecek midir? Dahası onu, yolundan çevirebilecek midir? Abrek Çavuş ve mangası, düşmanla süngü süngüye çarpışabilmek için emredilen hedefe, sağ salim varabilecekler midir?

Gösterim Tarihi: 20 Aralık 2019
Dağıtım: TME Films
Yapım: Ekol Yapım
Senaryo: Kenan Korkmaz
Müzik: Yıldıray Gürgen
Süre: 125 dakika
Görüntü Yönetmeni: Erol Civan
Filmin Türü: Dram, Tarihi
Yapım Yılı: 2018
Web sitesi: www.beyazhuzun.com
Yönetmen: Kenan Korkmaz
Oyuncular: Kenan Korkmaz, Murat Yatman, Duygu Poyraz, Şenol Kara, Yavuz Gürbüz, Yakup Keskin, Suat Ergin, Harun Ümit Yılmaz, Aydan Çakır, Ali Poyraz, Edip Tutal

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011) Oyun Bitti (2023) Sadakatsizler - Les Infideles - The Player (2012) İnsanlıktan Uzakta - Loin Des Hommes – Far From Men (2015) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Annie (2015)