“BEVERLY HILLS CHIHUAHUA-BEVERLY HILLS ÇUVAVA” TÜRKÇE SESLENDİRİLMİŞ OLARAK 24 NİSAN’DA TÜRKİYE SİNEMALARINDA GÖSTERİME GİRECEK
“Beverly Hills Çuvava” adlı live-action (animasyon olmayan) komedi filminde , film yıldızlarının ve jet sosyetenin yaşadığı Los Angeles, Beverly Hills’te şımartılarak büyütülmüş Çuvava türü bir köpeğin (Seslendiren: Arzu Doğan), güzel sahibesi tarafından Meksika’ya götürülmesi, bu yolculuk sırasında kaybolması ve evine dönebilmek için orada alelacele edindiği arkadaşlarının yardımına başvurması anlatılmaktadır.
Chloe o güne kadar hayatını güzel sahibesinin (Piper Perabo) koruması altında ve lüks içinde yaşamaya alışmış, şımarık ve zor beğenen bir Çuvava(Meksika kökenli küçük bir köpek cinsi) köpeğidir. Meksikaya’ya yapılan bir yolculuk sırasında kaybolup sahibesinden ayrı kalır.Artık Meksika’nın acımasız sokaklarında tek başınadır.Çevrede ne bir spa(bakım,güzellik,şifa ve sağlık merkezi), ne de alışkın olduğu bir köpek butiği vardır.Hayatında ilk kez yapayalnız kalan Chloe hayatta kalabilmek ve alıştığı lüküs hayata geri dönebilmek için atalarının anavatanında edineceği yeni arkadaşlarına güvenmek zorundadır. Kısaca Chloe’nin Latin köpeklerin yardımına,merhametine ve şefkatine ihtiyacı vardır. Yeni dostları arasında Papi adlı hiper-romantik bir erkek Çuvava köpeği; koku alma duygusunu kaybettiği için polis örgütünden kovulan bir Alman çoban köpeği olan Delgado (Seslendirme:Faruk Akgören) ve Chloe’nin köpeksi kalıtım özellikleriyle yeniden tanışmasını sağlayan mistik “ruhsal rehber” de vardır. Chloe’nin yeni arkadaşları onun içindeki gücü bulup, keşfetmesi için ellerinden geleni fazlasıyla yaparlar.
Yönetmen: Raja Gosnell
Tür: Komedi, Macera.
Oyuncular: Piper Perabo, Manolo Cardona, Eugenio Derbez, Jamie Lee Curtis
Türkçe Seslendirenler: Arzu Doğan, Gülen Karaman, Oya Prosçiler, Faruk Akgören, Mazlum Kiper, Barış Özgenç, Tülay Bekret, Almila Uluer, Nurhan Yılma, Sefa Zengin, Hakan Akın, Kerem Atabeyoğlu, Murat Şenol, Enver Güçlü, Selen Öztürk, Talat Türkeli.
İngilizce Seslendirenler: Drew Barrymore, Salma Hayek, Andy Garcia, Placido Domingo, George Lopez, Edward James Olmos, Paul Rodriguez, Cheech Marin, Eddie “Piolin” Sotelo, Luis Guzman, Drew Barrymore.
Senaryo: Jeffrey Bushell, AnaLisa LaBianco.
Yapımcılar: John Jacobs, David Hoberman, Todd Lieberman.
Uzunluk: 91 dakika.
Yapım Bütçesi: 20 milyon dolar.
Dünya Sinema hasılatı: 134 milyon dolar.
(*) Chihuahua/Çuvava türü köpekler:
Dünyanın en küçük köpek türü olarak bilinir.1850 yılında Meksika’nın Chihuahua /Çuvava eyaletinde keşfedildiği için bu isim verilmiştir. Bazı araştırmacılar, bu türün atasının Çin’deki saçsız köpekler olduğunu; kıtaların ayrılıp bugünkü Bering Boğazı oluşmadan önce Alaska ile Asya arasında var olan kara parçasını kullanarak Amerika kıtasına ulaştıklarına inanmaktadır.
Chihuahua/Çuvava türü köpekler, çok küçük boyutları, kocaman gözleri ve dik kulaklarıyla tanınırlar. Uzun kürklü ve düz kürklü olmak üzere iki farklı türü vardır. Uzun kürklü olanların çoğunun ince tüyleri olmakla birlikte diğerlerinin yoğun ve kalın tüyleri bulunmaktadır.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kara Büyü - Drag Me To Hell (2009) Marley (2012) Benimle Oynar mısın? (2013) Sen Kimsin? (2012) Demir Leydi - The Iron Lady (2012) İncir Reçeli 2 (2014)

Leave a comment