Berlin Kaplanı filminin seneryasonun kendisine ait olduğunu idia eden Ferdi Tayfur hakkında bir dava da filmin yapımcısı BKM açtı.

Vizyona girdiği günden beri tartışmaları bitmeyen Ata Demirer’in bir Türk asıllı boksörün hayat hikayesini anlatan Berlin Kaplanı filmi sonunda ikinci kez mahkemelik oldu. Arebesk kralı Ferdi Tayfur’un Ata Demirer, benim senaryomu çaldı iddiasıyla başlayan tartışma sonunda sanatçı Ata Demirer’in Tayfur hakkında dava açmasıyla başladı. Filmin yapımcısı olan BKM de sanatçı Tayfur hakkında mahkemeye başvurarak ikinci bir dava açtı. BKM dava açma nedenlerini yaptıkları yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi.
İşte BKM nin basın açıklamsı:
BERLİN KAPLANI isimli sinema filminin senaryosu, Fikir ve Sanat Eserleri Hakkında Kanun nezdinde yapımcısı ve hak sahibi olduğumuz bir sinema filmi haline gelmiştir. Sayın Ferdi Tayfur’un basın açıklamasında ve katıldığı programlarda BKM Filmi tenzih ettiğine dair açıklamaları, tarafımızdan kabul edilmemektedir. Bizim için durum hukuken nettir. Bu nedenle, gerek Yavuz Seçkin gerek Ferdi  Tayfur aleyhine dava açmış bulunuyoruz.  Mahkemeye intikal etmiş konu hakkında taraf olarak ilave bir yorumumuz sözkonusu olamaz.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Muhteşem Kedi Maurice - The Amazing Maurice (2023) Kasap Havası (2016) Mitat (2023) Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki - Dune: Part Two (2024) Toz Ol - Skiptrace (2016)

Leave a comment