TİYATRO ELEŞTİRMENLER BİRLİĞİ’NİN
SEÇTİĞİ YILIN TİYATRO OYUNU
“BEN BERTOLT BRECHT”
MUAMMER KARACA TİYATROSU’NDA!

Genco Erkal’ın, Tülay Günal’la birlikte rol aldığı, 2011-2012 Tiyatro Eleştirmenler Birliği tarafından Yılın Tiyatro Oyunu seçilen “Ben Bertolt Brecht” 29, 30 Mart 2012 tarihlerinde saat 20:30’da, Muammer Karaca Tiyatrosu’nda tiyatro severlerle buluşmaya devam ediyor.

Bertolt Brecht’in şiir, şarkı ve öykülerinden uyarladığı yeni oyunu “Ben Bertolt Brecht” adlı müzikli kabare için “Brecht’in dönüşü olsun” diyen Genco Erkal; insanın gözünü açan, ufkunu genişleten, sorduğu sorularla kışkırtan, uyaran, baştan çıkaran yazarı yeniden sahneye davet ederek “Şimdi Brecht zamanı!” diyor.

Erkal’ın yönetmenliğiyle sahnelenen “Ben Bertolt Brecht” evrensel sanatla güncel gündemi buluşturması, siyasal tiyatronun seçkin bir derlemesi olması, müziği, koreografisi ve oyunculuğuyla ulaştığı başarı nedeniyle Tiyatro Eleştirmenleri Birliği tarafından “Yılın Tiyatro Ödülü”ne layık görüldü. Tiyatro Eleştirmenleri Birliği adına yapılan yazılı açıklamada Dostlar Tiyatrosu ve Erkal ile ilgili; “üyelerin kararında 43 yıldır perde açan Dostlar Tiyatrosu’nun o günden bu güne ilkelerinden, tiyatro anlayışından taviz vermeden politik tiyatro yapmayı sürdürmesinin etkisinden söz edildi.” şeklinde yer verildi.

Piyanist Yiğit Özatalayın canlı performansı eşliğinde sahnelenen oyuna Kurt Weill, Hans Eissler, Paul Dessau ve Sarper Özsan’ın müzikleri imza atıyor. Dünyanın düzeni, kadının konumu ve savaş gibi konularda seyirciyi eğlenceli bir yolculuğa çıkaran oyunun sahne tasarımını Ali Yenel, giysilerini Özlem Kaya, ışık tasarımını Yüksel Aymaz yapıyor. Koreografisini Tan Temel, Sernaz Demirel’in üstlendiği oyunda ki Brecht’e ait şiir ve öyküleri dilimize A. Kadir, Asım Bezirci, Ali Sait, Arif Gelen, Can Yücel, Gülen Fındıklı, Hasan Kuruyazıcı, Sevgi Soysal ve Zehra İpşiroğlu çevirirken, şarkı sözlerini Genco Erkal ve Tuncay Çavdar çevirdi. Yönetmenliği tiyatro duayeni Genco Erkal’a ait oyunun müzik yönetmeni ise, aynı zamanda müzikleri düzenleyen Emin Fındıkoğlu.

Genco Erkal ve Tülay Günal’ın birlikte rol aldığı “Ben Bertolt Brecht” adlı müzikli kabare; 29, 30 Mart 2012 tarihlerinde saat 20:30’da Muammer Karaca Tiyatrosu’nda izleyici karşısına çıkmaya devam ediyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yüz Yüze - Face to Face (2023) Baykuş Krallığı Efsanesi - Legend of the Guardians (2010) Amerikan Soygunu - American Animals (2019) Arabani (2014) DİLSİZ (2019) Karanlık Yerler - Dark Places (2015)

Leave a comment