ÇOCUKLAR, DİNOZOR ÇOCUK’UN YENİ ÇİZİMLİ KİTABI BAY DİNGO’NUN AHIRI ile
ATASÖZLERİNİ ÖĞRENİYOR!

Sınıf öğretmeni ve yazar Gülsüm Koçak Sönmez’in yazdığı, Miray Durgut’un resimlediği Bay Dingo’nun Ahırı – Atasözleriyle Bir Öykü kitabı, Dinozor Çocuk’tan çıktı! Bay Dingo’nun Ahırı, çocuklara anlattığı eğlenceli bir hikâyeyle atasözlerini hayvanların ağzından öğretiyor.

Bay Dingo’nun Ahırı, Ayrıntı Yayınları’nın “İyi bir gelecek mutlu çocuklarla kurulabilir, mutlu çocuklar ise özenli kitaplarla gelişebilir” diyerek yola çıkan markası Dinozor Çocuk tarafından yayımlandı. Eğlenceli hikâyesiyle atasözlerine farklı bir açıdan bakan Bay Dingo’nun Ahırı’nın sonunda, kitapta geçen atasözlerinin anlamlarına yer veren bir sözlük de bulunuyor.

Hayvanlar, kendilerini ilgilendiren atasözlerini ayrıştırıcı buldukları için Bay Dingo’ya danışırlar. Çiftlik sahibi Bay Dingo da hayvanlara hak verir. Bay Dingo bu sorunu çözmek için Sözlük Yapıcılar Kurumuna başvurur.

8-10 yaş grubuna yönelik Bay Dingo’nun Ahırı – Atasözleriyle Bir Öykü kitabı, raflarda ve internet satış sitelerinde!

Bilgi için: ayrintiyayingrubu.com/dinozor-cocuk
instagram.com/dinozorcocuk
facebook.com/dinozorcocuk
twitter.com/dinozorcocuk

GÜLSÜM KOÇAK SÖNMEZ HAKKINDA
1980 yılında Tokat Zile’de doğdu. Evimizin karşısında halk kütüphanesi vardı ve benim için büyük bir şanstı. Kitapların büyülü dünyasıyla tanışınca oradan bir daha hiç çıkamadım. Bu arada bir baktım büyümüş ve sınıf öğretmeni olmuşum. Öğrencilerimle birlikte oldukça keyifli anılar biriktirdik. Şu an İstanbul’daki öğrencilerimle biriktiriyoruz anıları. Yazı çalışmalarım, Türkiye genelinde yapılan bir öykü yarışmasına katılmakla başladı. Orada öyküm 3.’lük ödülü aldı. Bu, benim için oldukça değerliydi. İkiz kızlarım Ada ve Deniz’in dünyaya gelmesiyle yazıdan biraz ayrı kaldım. Onların büyüme sürecinde içimdeki çocuk “Benim de sana anlatacaklarım var!” diyerek onu dinlememi istedi. Kulak verdim ona; neler anlattı neler… Ben bu kitabı yazarken oldukça eğlendim, umarım sen de okurken çok eğlenirsin…

MİRAY DURGUT HAKKINDA
1996 Tekirdağ’da doğdum, 2020 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim bölümünden mezun oldum. Çeşitli karma sergilere katıldım ve aynı zamanda kitap illüstrasyonları ve duvar resimleri yapıyorum. İstanbul’da freelance olarak çalışmalarına devam ediyorum.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Orman Vatandır Çanakkale Ruhu (2022) Derin Kabus - As Above, So Below (2014) Harry Potter ve Melez Prens - Harry Potter And The Half Blood Prince (2009) Azem: Cin Karası (2014) Canavarın Çağrısı - A Monster Calls (2016) Ceza (2014)