BATUHAN MUTLUGİL, MÜZİK GEÇMİŞİNİ “YADİGAR” ALBÜMÜNDE TOPLADI

Yer aldığı her gruptaki performansıyla zihinlere kazınan gitarist Batuhan Mutlugil, kendi müzik geçmişiyle bugüne kadar yazdığı şarkıları topladığı “Yadigar” albümünü sevenleriyle buluşturdu. Başarılı isim ayrıca Event Across Turkey’nin prestijli etkinliği Turkcell Platinum Istanbul Night Flight’ta 29 Ekim’de sahne alacak.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında “Bambaşka” isimli ilk single çalışmasıyla sevenlerinin karşısına çıkan başarılı gitarist Batuhan Mutlugil’in üzerinde titizlikle çalıştığı ve Yadigar ismini verdiği ilk albümü kısa süre önce Pasaj & Garaj etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. Mutlugil’in tamamen kendi bestelerinden oluşan ve dokuz şarkının yer aldığı albüm, eski dönemlerde çeşitli gruplarda birlikte çalıştığı müzisyenler Caner Üstündağ ve Utku Ünal’la ortak bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı.

“Parçalar Ortaya Çıktıkça Bende Bambaşka Duygular Yarattı”

Albümünün yoğun bir tempoda geçen bir yıllık çalışma sürecine dair açıklamalar yapan Batuhan Mutlugil, Yadigar’ı hiçbir zaman planlamadığını ve hesapta olmayan bir albüm olarak tanımlıyor. Dinleyicisiyle buluştuğu günden bu yana ilgiyle dinlenen albümünün çalışma sürecinde sona geldiği günlerde parçaların ortaya çıkmaya başladığını belirten Mutlugil, bunun da kendisinde bambaşka duygular yarattığını paylaşıyor. Batuhan Mutlugil’in Caner Üstündağ ile birlikte prodüksiyonunu da üstlendiği ve İstanbul Pür Stüdyosu’nda hücum kayıt şeklinde kaydedilen albüm canlı kayıtlardan oluşuyor. Mutlugil’in ilk albümü Yadigar, hem farklı türlerden aldığı ilhamı yansıtıyor hem de dinleyicisine bir trio deneyimi yaşatmayı başarıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Zeko İçin - For Zeko (2022) Dönüm Noktası - The Humbling (2015) Annemin Yarası (2016) Minari (2021) Devlet Oyunları / State Of Play (2009) Adalet 2 - The Equalizer 2 (2018)