BASINA VE KAMUOYUNA
Aylar öncesinden ilan ettiğimiz 27 Şubat olan vizyon tarihimizi, Türkiye Sineması’na ve sinemacı dostlarımıza duyduğumuz saygıdan dolayı 24 Nisan’a ertelemiş bulunmaktayız. Belirtilen tarihte çok sayıda filmin gösterime giriyor olması ve filmlerin birbirine rakip olarak sunulması asla içinde bulunmak istemediğimiz bir « çarpıştırılma »nın da taşlarını döşemektedir.
Filmimizin ya da herhangi bir filmin bir başka filmle çarpıştırılması, kıyaslanması, rakip haline getirilmesi tarafımızca asla kabul edilmeyecek ve henüz emekleme safhasındaki sinema sektörüne darbe vuran tutumlar olarak addedilecektir. Gerek kendi koşullarıyla, gerekse de farklı prodüksiyon imkanlarıyla gerçekleştirilen ve seyircisiyle buluşan her filmin Türkiye Sineması’nı beslediğinin ve gelecek beklentilerimizi yükselttiğinin bilincindeyiz. Bu uzun ve meşakatli yolu birlikte yürüdüğümüz sinemacı ve dağıtımcı dostlarımızla eşgüdüm içinde çalıştığımızı ve bundan sonra da aynı beraberlik duygusuyla çalışacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.
Sinema sektörünün gelişmesine yönelik en büyük desteğin yazılı ve görsel medya tarafından sunulduğunun farkındayız. Biz de bu ana partnerimizle kurduğumuz ilişkilerde belirli bir hassasiyet ve etik çerçevenin dışına taşmamaya azami özen gösteriyoruz. Karşılıklı birbirini besleyen ve değerli hale getiren bir ilişki tarzını her fırsatta öne çıkarmak istiyoruz. Bu hassasiyetlere rağmen ortaya çıkan bir takım « yol kazaları »nın da karşılıklı iyi niyet çerçevesinde giderilmesi taraftarıyız.
1 Şubat tarihli günlük bir gazetenin « magazin » ekinde filmimizin vizyon tarihinin ertelenme gerekçesi ile ilgili iddialar gerçekleri yansıtmaktan uzaktır. Tarafımızdan teyid edilmeyen « magazin haberi » maksatlı bir çabanın sonucu değilse kötü bir gazetecililik sınavı olarak kayıtlara geçecektir.
Filmimizin dağıtım stratejisiyle ilgili olası bir değişiminin muhatabı dağıtımcımız MEDYAVİZYON ve sinema seyircisidir.
Filmimiz « BAŞKA SEMTİN ÇOCUKLARI » kendi meselesini sinema dilinin imkanlarıyla seyircisine anlatma derdindedir ve sizinle paylaştığımız bu açıklama dışında filmimize yönelik teyid edilmeyen her bilgi, her haber « magazinel dedikodu » olarak adlandırılacak ve herhangi bir cevap verilmeyecektir.
Türkiye Sineması’na ve sinemacılarına olan inancımızla 24 Nisan’da görüşmek üzere diyoruz.

BAŞKA SEMTİN ÇOCUKLARI FİLM EKİBİ

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gran Turismo (2023) Yedek Polisler - The Other Guys (2010) KEHANET - Ayasofya (2022) Güneş Tepedeyken - Zvizdan – The High Sun (2015) Kadın İsterse - Potiche (2011) Balık ile Kraker'in Maceraları - Fish N Chips, Best Enemies Forever (2014)

Leave a comment