İstanbul Aydın Üniversitesi, dünya barışı için gösterdikleri çalışmalarla Nobel Barış Ödülü sahibi  olan “Tevekkül Karman, Jody Williams, Shirin Ebadi” yi bir araya getirerek Ortadoğu’da Barış Konferansı ile İstanbul’da ağırladı.
Tevekkül Karman Global Barış ve Demokrasi Merkezi, Nobel Barış ödülü sahibi Yemenli aktivist  Tevekkül Karman’ın girişimlerinin simgelediği mücadeleyi onurlandırmak amacıyla, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın’ın inisiyatifi ve Rektörlüğü’n girişimleriyle T. C. Vatandaşlığına da geçen Tevekkül Karman Başkanlığında, 2011 yılında kuruldu.
Tevekkül Karman Global Barış ve Demokrasi Merkezi’nin temel amacı, Orta Doğu çalışmaları ekseninde, Demokrasi ve İnsan Hakları ile barış faaliyetleri ve merkez gruplar, kişiler arası anlaşmazlıkların, şiddet kullanılmaksızın çözümlenmesine ve demokrasi kültürünün yerleşmesine yönelik faaliyetlerin desteklenmesinin amaç edindiği İntercontinental İstanbul Hotel ’de düzenlenen iki oturumlu konferansın ilk oturumunda Nobel Barış Ödülü Sahibi Tevekkül Karman ( Yemen), Jody Williams (ABD), Shirin Ebadi (İran), ikinci oturumunda da Yemen, Irak, Filistin, Libya ve Tunus’dan  İnsan hakları ve Barış konusunda akademik ve saha uzmanlığı olan değerli konuşmacılar yer aldı.Toplantıda kadın ve çocuklara uygulanan şiddetin durdurulması yardıma çağırma amacıyla “İstanbul Deklarasyonu” başlıklı ortak bir bildirge de imzalandı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
DC Süperevciller Takımı - DC League of Super Pets (2022) Sevimli Balık Pupi - Seefood (2012) Parlak Yıldız - Bright Star (2010) Tepecik Hayal Okulu (2015) Araf 5: Aile (2022)

Leave a comment