WAITING FOR THE BARBARIANS
BARBARLARI BEKLERKEN

Filmin başrollerinde Oscar’lı oyuncu Mark Rylance, 3 Oscar adayı Johnny Depp ve en son Christopher Nolan’ın Tenet filminde yer alan ve BATMAN’e hayat verecek olan Robert Pattinson yer alıyor. Venedik Film Festivali’nde yarışan ve gizem dolu öyküsüyle soluksuz izletmeyi başaran film, Nobel ödüllü yazar J.M. Coetzee’nin ülkemizde de Can Yayınları tarafından Türkçe’ye kazandırılan ünlü eseri “BARBARLARI BEKLERKEN” kitabından uyarlanmıştır.

Uçsuz bucaksız toprakları olan bir imparatorlukta, kimsenin varlığından bile haberdar olmadığı bir bölgede barbarların ayaklanma çıkaracağı duyulması üzerine acımasızlığı ile nam salmış bir komutan (Johnny Depp) ve beraberinde askerleri gönderilir. Yıllardır kalenin güvenliğinden sorumlu olan Sulh Yargıcı’nın otoritesini sarsan bu durum, yerlilere karşı büyük zorbalık ve zulümle sonuçlanır. Olayların durulmaması üzerine, komutan ve askerleri bir görev için kaleden ayrıldıklarında yerlerine yeni bir birlik gelir. Bu birliğin başındaki genç asker Mandel (Robert Pattinson) kalenin tüm yetkilerini ele geçirse de düzeni sağlamak için bundan fazlasına ihtiyaç duyacaktır.

Orjinal Adı: WAITING FOR THE BARBARIANS
Yönetmen: Ciro Guerra
Senaryo: J. M. Coetzee
Oyuncular: Mark Rylance, Johnny Depp, Robert Pattinson
Yapım: ABD, İtalya
Yapım Yılı: 2019
Süre: 112 Dakika
Tür: Dram
Dil: İngilizce

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Süt (2009) Mutluluğun Peşinde - Rabbit Hole (2011) Hayatının Seçimi - The Ledge (2012) 127 Saat - 127 Hours (2011) İntikamın Bedeli - Seeking Justice (2011) Doğruluk mu Cesaret mi? - Truth or Dare (2018)