CARETTA ÇOCUK’TAN
“İLKÖĞRETİM OKULLARINDA OKUTULACAK 100 TEMEL ESER HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN HER ŞEY”

Caretta Yayınları, Caretta Çocuk markasıyla ve Yazar Banu Bozdemir ile birlikte edebiyat dünyasında yer alan bu kitaplar ve yazarları hakkında bilgiler içeren bir rehbere imza attı. “Eşsiz Kahramanlar ile Tanışın” adıyla “İlköğretim Okullarında Okutulacak 100 Temel Eser Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey”, tüm çocukların ileride iyi bir edebiyat okuru olmalarına katkı sağlamak için raflarda yerini aldı. Öğretmenlerin çocuklara rehber olarak verebileceği, 100 Temel Eser’in içindeki kahramanlar ve onların renkli dünyalarından bir demet sunan, Türk ve Dünya edebiyatına açılan bir kapı olacak “Eşsiz Kahramanlarla Tanışın” kitabı, hepimizin hayatına değmiş çok özel kahramanların şimdiki çocukların da kalbinde yer etmesini hedefliyor.

İlköğretim için okunması gereken temel eserler listesi 2004 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlendi. Yıllar içinde listeye eklenenler, çıkarılanlar oldu. Adı “100 Temel Eser” olarak kalsa da günümüzde 98 eserlik seçki güncelliğini korudu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve okunması zorunlu tutulan liste, açıklandığı günden bu yana sürekli eleştirildi. Bilginin hızla el değiştirdiği, zamanın hızla akıp gittiği bir çağda 100 yıl önce yazılmış kitapların çocuklara ne katacağı sorgulanırken bazı eserlerin zamana direndiği, her dönem güncelliğini koruduğu da büyük bir çoğunluk tarafından kabul edildi.

Caretta Yayıncılık da çocuklara yönelik markası Caretta Çocuk için çocuk kitaplarıyla tanınan yazar Banu Bozdemir ile birlikte bu 100 Temel Eser’i mercek altına aldı. Her bir kitap ile ilgili özet, yazar hakkında bilgi ve eserin önemini anlatan bir rehbere imza attı.

“Eşsiz Kahramanlarla Tanışın” kitabı, “en iyi”, en değerli” ya da en unutulmaz” eserleri bulmak için değil, edebiyat dünyasında yer alan bu eserler ve yazarları hakkında kısa bilgilere ulaşmak adına referans kaynağı olarak önem taşıyor. Yazar Banu Bozdemir; “Yeni kitaplara odaklanmanın yanı sıra, eski kitapların bakış açısıyla da hayatımıza yön vermek mümkün olabilir” düşüncesiyle yola çıktıklarını vurguluyor.

100 Temel Eser Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey’i konu alan “Eşsiz Kahramanlar ile Tanışın” kitabı, hem bilgi vermeyi, hem de motive etmeyi hedefliyor. “Bir kitabı sadece 100 Temel Eser listesinde yer aldığı için okumamazlık etmeyin” diyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Korku Gecesi - Fright Night (2011) Güzel ve Çirkin - Beauty and the Beast (2012) Malavita: Belalı Tanık - Malavita (2013) Arif V 216 (2018) Karanlıklar Ülkesi: Uyanış - Underworld: Awakening (2012) Berlin Sendromu - Berlin Syndrome (2017)

Leave a comment