ABD’li caz müzisyenleri Ari Roland, Chris Byars, Sacha Perry ve Keith Balla’dan oluşan Ari Roland Jazz Quartet 21 Aralık 2009, Pazartesi günü Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde cazseverlerle buluşacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı adına Caz Elçisi olarak dünyayı gezen Ari Roland Jazz Quartet Türkiye’deki ilk konserini de Bahçeşehir Üniversitesi’nde verecek. Bahçeşehir Üniversitesi Türk-Amerikan Dostluk Kulübü, Bahçeşehir Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Bahçeşehir Üniversiteliler Derneği’nin işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan konser ABD İstanbul Başkonsolosluğu Kültür İşleri’nin de desteğiyle düzenleniyor.

Kontrbasta Ari Roland, tenor saksofonda Chris Byars, piyanoda Sacha Perry ve davulda Keith Balla’dan oluşan Ari Roland Jazz Quartet Bahçeşehir Üniversitesi’nden sonra Adana, Mersin ve Antakya’da da konserler verecek.

Yer: Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Kampüsü, B-Konferans Salonu
Tarih: 21 Aralık 2009, Pazartesi
Saat: 18.30–20.00

Ari Roland, Kontrbas – New York City Greenwich Village’te doğan Ari, 12 yaşındayken kontrbas çalmaya başladı. 16 yaşında New York City caz sahnelerinde 16’ya geldiğinde tamamen profesyonel olarak çalmaya başladı. 5 sene boyunca Juilliard School’da klasik eğitim aldı. Barry Harris, Betty Carter, Junior Cook, Cecil Payne, Dakota Staton,Vernell Fournier ve Lou Donaldson da dahil olmak üzere cazın pek çok ön plana çıkan isimleriyle çalıştı. Ayrıca Wynton Marsalis, Harry Connick JR., Joe Lovano ve Marcus Roberts gibi daha genç nesillerin en önemli isimlerine eşlik etti. New York’ta düzenli olarak The Village Vanguard, Birdland, The Iridium, Jazz At Lincoln Center, Smoke, ve 1994’ten beri 3000 seferden fazla performansta bulunduğu New York’un modern caz kulübü Smalls’ta çalmaktadır. Ari; ABD, Avrupa, Asya ve Güney Amerika’da pek çok önemli festivalde çalmıştır. Smalls Records’ta grup lideri olmuş iki CDsi uluslararası caz medyasında geniş çapta övgü almış olup üçüncü CDsi “New Music” Eylül 2009’da piyasaya sürülmüştür. Geçmiş iki senede, Ari, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın “Caz Elçisi” olarak seyahat etmektedir ve Orta Doğu, Doğu Avrupa, Güney Asya ile Orta Asya’da performanslar sergilemiştir. Chris Byars, tenor saksofon – Chris, New York City’de profesyonel klasik müzisyenlerden oluşan bir ailenin bireyi olarak doğmuştur. 7 ile 13 yaş arasında, genellikle önde gelen rollerde The New York Metropolitan Opera Company ile şarkı söylemiştir. 14 yaşında saksofon çalmaya başlamış ve The Glen Miller Band, The Grammy Award Big Band and the Jazz At Lincoln Center Orchestra ile çalışmıştır. Prestijli ödüller kazanmış bir besteci ve aranjör olarak aynı derece tanınmakta ve rağbet görmektedir. John Pizzarelli de dahil olmak üzere günümüzün pek çok popüler caz sanatçısı için düzenli olarak yazmaktadır. Kendini caz eğitimine adamış olan Chris, New York City devlet okulu sistemine cazı sokarak ünlü araştırma bursları kazanmıştır. Jazz At Lincoln Center’ın Orta Okul Caz Akademisi’nde öğretmenlik yapmaktadır. Ari Roland ile birlikte ABD Dışişleri Bakanlığı için sıklıkla seyahat eden Chris, Kıbrıs’ta iki toplumlu “Caz Gelecekleri” programının yöneticilerinden biridir.

Sacha Perry, piyano – Sacha, New York Brooklyn’de doğmuş ve 6 yaşında piyano çalışmalarına başlamıştır. Mannes School of Music’te klasik eğitimi aldıktan sonra, şehrin “jazz jam” oturumlarına düzenli olarak katılmıştır. Barry Harris, Frank Hewitt ve o dönemden itibaren kendisine sürekli kişisel danışmanlık yapacak Chris Anderson gibi  New York’un usta caz piyanistlerinin hemen dikkatini çekmiştir. Sacha, ABD’de, kendi neslinin müzisyen ve eleştirmenleri tarafından, en otantik Bebop piyanisti olarak tanınmaktadır.  Charles Davis, Billy Mitchell, Grant Stewart, Melba Joyce, Marion Cowings, ve The Vanguard Orchestra ile çalışmıştır. Bir besteci olarak yetenekleri övgü almış ve besteleri Smalls Records’ta üçlü CD’lerinde yer almıştır.

Sacha ayrıca New York’un en eski ve prestijli caz eğitim kurumu olan Jazz Mobile’de çalışmaktadır.

Keith Balla, davul – Texas, Austen doğumlu Keith New York City’ye 2004’te taşınmıştır. Usta davulcu ve eğitmen Kenny Washington’un bir öğrencisi olarak Keith, 17 yaşında New York’ta profesyonel olarak çalmaya başlamıştır. ABD, Avrupa ve Asya’da turnelere katılmış ve düzenli olarak New York’ta şehrin pek çok dinamik genç caz sanatçıları ile birlikte çalışmıştır. Müzikal olgunluğu ile tanınan Keith, üst nesillerince destekleyici ve interaktif eşlik stili dolayısıyla aranılmaktadır. Caz davulu Amerika’da tüm seviyede müzisyenlere tanıtmış olan Keith, bu sene ilk CDsini çıkardıktan sonra, New York’ta kayıtlarına devam etmektedir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Karlar Kraliçesi ve Prenses (2022) Lilli Ve Sihirli Kitabı - Lilly The Witch (2009) Hayatla Barış (2024) Mahzen - The Hole (2011) Bizum Uşaklar (2018) Memleket Meselesi (2010)

Leave a comment