AZRA AKIN’I 72.KOĞUŞ’UN ALMANYA TURNESİNDE AİLESİ YALNIZ BIRAKMADI

“Kızımızla gurur duyuyoruz. Gurbette büyüdü, gurbetçilerimiz için Almanya’ya geldi.”

72. Koğuş, 72. Oyununu Almanya da sahneledi 

Sadri Alışık Tiyatrosu’nun 2009 – 2010 tiyatro sezonunda sahnelediği Orhan Kemal’in unutulmaz eseri 72. Koğuş İngiltere prömiyerinin ardından çıktığı Almanya turnesinde büyük ilgi gördü. Başrollerini Yavuz Bingöl, Kerem Alışık ve Azra Akın’ın paylaştığı 72. Koğuş, 27 kişilik oyuncu ve teknik ekibiyle Almanya’nın Hamburg, Köln ve Mannheim şehirlerinde yaklaşık 3000 tiyatro severle gurbetçimizle buluştu.  72. Koğuş oyunu, 72. Oyununu Almanya7nın Mannheim kentinde gurbetçilerimiz için sergiledi.

AZRA AKIN AİLESİNİ GÖRÜNCE HEYECANLANDI.

Dakikalarca ayakta alkışlanan oyuncular arasında yer alan Azra Akın’ı Köln de sahnelenen oyunda ailesi de izledi. Anne ve babası Ayda-Nazım Akın ve kız kardeşi Doruk Akın, “Azra’yla gurur duyuyoruz. O da gurbette büyüyen genç kızlarımızdan ve Almanya’da sahnede onu görmek bizi çok duygulandırdı. 72. Koğuş ekibini de ayrıca kutluyoruz. Çok duygulu anlar yaşadık.” Dedi. Kendisini Almanya’nın Köln şehrinde izlemeye gelen Azra Akın çok heyecan duyduğunu söyledi ve; “Ailemin salonda izleyiciler arasında olduğunu bilmek beni inanılmaz heyecanlandırdı. Yurtdışında oynamak  benim için ayrı bir önem taşıyor çünkü gurbette olan Türk’lerin ne kadar hasret dolu olduğunu ben çok iyi biliyorum yıllarca öyle yaşamış biri olarak. Üzerine bir de ailemin seyirciler arasında olması beni çok heyecanlandırdı” dedi.

Oyun sonrası Azra Akın’ı ve 72. Koğuş ekibini kuliste ziyaret eden Akın ailesi, tek tek tüm oyuncuları tebrik etti.

OYUN HAKKINDA BİLGİ

Yönetmenliğini Kemal Başar’ın yaptığı oyunda Yavuz Bingöl (Kaptan), Kerem Alışık (Berbat), Azra Akın (Fatma), Hüseyin Elmalıpınar(Kara), Yusuf Atala (Sölezli), Serhat Özcan (Bobi), Ayhan Anıl (Leşçi), Yıldırım Gücük (İzmirli), Fuat Onan (Tavukçu), Ömer Duran(Kaya Ali), Tuncer Yenice (Baş gardiyan), Seda Demir (Ayşe)  gibi isimlerin yanı sıra Sadri Alışık Kültür Merkezi mezunu öğrencilerin de yer aldığı 22 kişilik bir kadro rol alıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yaşam Savaşı - La Guerre Est Declaree - Declaration Of War (2012) Kapının Diğer Tarafı - The Other Side of the Door (2016) Selam (2013) İyi Bir Dinozor - The Good Dinosaur (2016) Sihirli Ay Işığı - Magic in the Moonlight (2014) Uyanış - Chariot (2023)

Leave a comment