BİR OSMANLI DÖNEMİ KOMEDİSİ: AYYAR HAMZA

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi her hafta sonunu keyifle geçirebileceğiniz birbirinden nitelikli tiyatrolarla tiyatro severleri buluşturmaya devam ediyor. İstanbul Drama Topluluğu’nun Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahneleyeceği “Ayyar Hamza” adlı oyun, izleyenlere kahkaha dolu dakikalar sunacak.

Osmanlı dönemi yazarlarından Ali Bey’in yazdığı Cenk Hakan Köksal’ın yönetmenliğini yaptığı oyunda, Osmanlı döneminde geçen trajikomik bir izdivaç meselesi konu ediliyor. Çok zengin iki Osmanlı tüccarının, zenginliklerine zenginlik katmak amacıyla oğullarını kendi istedikleri gelin adaylarıyla evlendirmeye çalışmaları etrafında gelişen olaylar, oğulları Sena Bey ve Nimet Bey’in itirazları üzerine karışır. Cesur kişilikler olmadıkları için de tepkilerini karşılıklı konuşarak değil, farklı yollarla dile getirirler. Hamza ve Yâverin de büyük yardımlarıyla babalarına türlü oyunlar oynarlar.  Türk filmlerini aratmayan bu tür rastlantısal gelişmelerden, oğullar memnun, babaları da kazançlı çıkacaktır.

Pelin Çavdur, Gülçin Elgin, Burak Kal, Erhan Korkmaz,  Ömer Fırat Köker, Nuri Nalbantoğlu, Hasan Şanlıer, Emek Targan, Kerim Ürün ve Can Emrah Yaman’ın rol aldığı oyun geniş bir oyuncu kadrosuna sahip.

İstanbul Drama Topluluğu’nun sahnelediği  “Ayyar Hamza” adlı oyun 8 Kasım 2009 Pazar günü saat 20.00’de Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde tiyatro severlere keyifli dakikalar yaşatacak.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024)
Arşivden Seçkiler:
10x10 (2018) Oyuncak Hikayesi 3 - Toy Story 3 (2010) Elmalar - Apples (2021) Disco Boy (2023) Dabbe: Cin Çarpması - d@abbe: Cin Çarpması (2013) Asfalt Çiçekleri (2014)

Leave a comment