Paribu Cineverse’ün desteğiyle Ayvalık Uluslararası Film Festivali 14 Eylül’de başlıyor
Paribu Cineverse, bu yıl 2’ncisi düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin destekçilerinden biri oldu. Festival, 14-19 Eylül tarihleri arasında Ayvalık’ın tarihi ve mimari dokusunu yansıtan mekânlarda gerçekleşecek.

Paribu Cineverse, bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin destekçilerinden biri oldu. İlk kez bir festivale destek veren Paribu Cineverse, popüler ve niş sinema kültürünü bir araya getirmeyi amaçlıyor. Direktörlüğünü Azize Tan’ın, program danışmanlığını Fatih Özgüven’in üstlendiği Ayvalık Uluslararası Film Festivali kapsamında dünya sinemasından özel bir seçki, Ayvalık’ın tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan mekânlarda sinemaseverlerle buluşacak. Film gösterimlerinin yanı sıra; söyleşiler, paneller ve çocuklara özgü etkinlikler de festival programında yer alıyor. Ayrıca, sektörü yakından tanımalarını sağlamak için ülkenin farklı şehirlerinden gelen sinema öğrencileri de festival kapsamında görev alacak.
Bu yıl da Ayvalık’ta yaşayan bir sanatçının eseri afişte yer aldı

Festivallerin düzenlendiği şehirle bağına dikkat çekmek amacıyla Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ayvalık’ta yaşayan sanatçıların eserleri, festival afişinde yer aldı. Sanatçı Tunca’nın “Bedbahtlıklar ve Yeni Hazlar” adlı kişisel sergisine ait bir eserinden aldığı ilhamla Erdem Yılmaz, festival afişinin görsel tasarımını hazırladı.
Festival biletleri satışta

8 Eylül’den itibaren satışa çıkan Ayvalık Film Festivali’nin biletleri Biletix üzerinden ya da Ayvalık Küçük Han gişesinden satın alınabilir. Festival programını incelemek ve detaylı bilgi almak için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Elmalar - Apples (2021) Bir Gün - One Day (2011) Ölüm Zinciri - Chain Letter (2010) Yüce Adalet - The Whole Truth (2016) Zaman Yolcusunun Karısı - Time Traveller’s Wife (2009) Annabelle: Kötülüğün Doğuşu - Annabelle: Creation (2017)