BEŞ GÜNDE BEŞ OYUNLA KADIN OYUNLARI FESTİVALİ SONA ERDİ

Beş günde beş oyunla tiyatroseverleri buluşturan, üçüncü Ayvalık Kadın Oyunları Festivali, Dünya Tiyatro Günü bildirisinin okunmasıyla sona erdi. Tiyatroseverler beş gün süresincie, Ölü Kadınlar Diyarı, Tilkiler ve Kötü Kalpli İtler, Kertenkelenin Ardından ve Düğün Şarkıcısı oyunlarını beğeniyle izledi, dakikalarca ayakta alkışladı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, kadın oyunları festivalinin üçüncüsünde, Ayvalıklı sanatseverlerle bir araya gelmenin ve tekrar buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Başkan Ergin, beş gün boyunca birbirinden değerli sanatçıları ağırladıklarını belirterek, gelecek yıl dördüncü Kadın Oyunları Festivali’nde buluşucak olmanın heyecanını bugünden yaşadıklarını söyledi.

Festivalin son gününde; Ayvalık Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erkan Cılak’ın, oyuncularla bölümler halinde okuduğu bildiri, sinema sanatçısı, Mısır’dan Samiha Ayoub tarafından yazıldı. Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde son gece sergilenen Prima Facia isimli oyunu Suzie Miller yazdı. Hakan Atalay’ın yönettiği oyunu, sanatçı Olcay Yusufoğlu başarıyla canlandırdı.

“Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir” başlığıyla tek kişilik, tek perde sahnelenen oyunda; daha çok tacize uğrayan kadınların davalarını alan bir avukatı canlandıran Tessa kültürlü, genç ve işinde çok iyi bir avukattır. İşçi sınıfı bir aileden gelip, tırnaklarıyla kazıya kazıya “oyunun” zirvesine çıkmıştır. Kovuşturur, çapraz sorgular ve kazanır. Ancak beklenmedik bir olayla, kendisini bir anda eşikte, hukukun “erkek” gücü, ispat yükü ve ahlaki ayrımlarla boğuşurken bulur. Suzie Miller’ın ödüllü oyunu Prima Facie, seyircileri duygu, mantık ve deneyimlerimizin “oyunun” kurallarıyla çatışıp çelişmesinin merkezine, hukuk sistemine davet ediyor. Yüzyıllar önce inşa edilen “erkek” yasaların artık değişmek zorunda olduğunu bize kendi hikayesi üzerinden anlatıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
The Boogeyman (2023) Eraserhead (2020) Burçlar (2022) Leviathan (2015) Karanlık Madde Film (2022) İz Peşinde - True Grit (2011)