AYA İRİNİ’DE
“INTO İSTANBUL”…

Goethe Enstitüsü’nün; Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen “Kültür Köprüleri” programı çerçevesinde gerçekleştirilen “Avrupa Edebiyatı Türkiye’de – Türkiye Edebiyatı Avrupa’da” (European Literature Goes to Turkey – Turkish Literature Goes to Europe) adlı geniş kapsamlı kültür projesinin Türkiye turu, muhteşem bir gala konseri ile son buluyor! Ensemble Modern; 16 Nisan 2010, Cuma günü saat 20:00’de Aya İrini’de gerçekleşecek “into Istanbul” gala konserinde, dört Avrupalı bestecinin dört İstanbul yorumunu seslendirecek!

“Avrupa Edebiyatı Türkiye’de – Türkiye Edebiyatı Avrupa’da” projesinin Türkiye turunun doruk noktasını oluşturan gala konserinde Ensemble Modern orkestrası; Avrupalı besteciler Mark Andre, Beat Furrer, Samir Odeh-Tamimi ve Vladimir Tarnopolski’nin, İstanbul’un büyüleyici müzikal özünü araştırarak besteledikleri İstanbul eserlerini seslendirecekler.

1998’de kurulan ve kendini yalnızca 20. ve 21. yüzyıl müziğine adayan dünyanın ilk orkestrası Ensemble Modern; İstanbul’un notalara dökülerek Aya İrini’nin tarihi dokusuna işleneceği konserde konuklara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak. Kurulduğu yıldan bu yana, dünyanın en önemli orkestraları arasında yer alan Ensemble Modern’in “into Istanbul” gala konserinde orkestra şefliğini Arjantinli genç şef Alejo Perez üstleniyor.

Ensemble Modern Topluluğu’nun Siemens Art Program ile 2008 – 2010 yılları arasında, Goethe Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleştirmeye başladığı “into…” projesinin temelini 16 besteci ve 4 büyük metropol oluşturuyor. Besteciler seçilen dört büyük kent olan İstanbul, Dubai, Johannesburg ve Pearl River Delta’da bir ay boyunca yaşayarak o kente ilişkin eserlerini besteliyorlar. Daha önce Frankfurt ve Berlin galaları gerçekleştirilen “into Istanbul”; Türkiye’de ilk olarak, Goethe Enstitüsü’nün girişimleri ve Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile yürütülen “Yollarda…” projesi kapsamında müzikseverlerle buluşacak. Siemens – Türkiye’nin katkıları ile düzenlenen İstanbul galasında; dört eser ilk defa Türkiye’de, bestecilerin de katılımıyla seslendirilecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tımarhane - SecretStone (2012) Coco Chanel’den Önce - Coco Before Chanel (2009) Tut Yüreğimden Anne (2018) Dua et Kardeşiz (2018) Vahşet Partisi / All The Boys Love Mandy Lane (2009) Hatıraların Masumiyeti: Orhan Pamuk’un Müzesi – İstanbul - Innocence of Memories (2016)

Leave a comment