Mağribin kızı, aşkın ve sufizmin sesi Nassima Chabane 25 Mayıs’ta Aya İrini’de!
II. Uluslararası Mistik Sanat Festivali kapanışı Yasmin Levy konseriyle sona eriyor.
Sefarad müziğinin vazgeçilmez sesi, Endülüs divası Yasmin Levy, II. Uluslararası Mistik Sanat Festivali kapsamında 25 Mayıs akşamı Aya İrini’de sahne alacak.
Sefarad müziğinin dünyadaki en önemli seslerinden biri olan Yasmin Levy; Latin ve Sefarad müziğinden Endülüs flamenkosuna, Türk ezgilerinden Arap melodilerine kadar pek çok unsuru müziğinde başarıyla kullanıyor.

Nassima, Endülüs halkı tarafından kurulmuş Blida’da doğdu. Arap- Endülüs geleneğiyle iç içe büyüyen Nassima ( Küçük Rüzgar ) mitolojik Endülüs şiiri ve müziği ile ilgilendi.

Nassima Chabane’ni büyük üstadlar Muhamed Benguergura, Sadek Bejaoui ve El Hady Hamidou Djaidir destekledi. Cezayir Radyo Televizyonu  (RTA) Arap- Endülüs müzik antolojisini Nassima ile plaklara kaydetmek istedi.
Nassima Afrika, Avrupa ve Asya’nın birçok ülkesinde sahne aldı. Böylece Arap- Endülüs müziğinin elçisi oldu. 1987-1994 yılları arasında bir seri televizyon dizisi, geleneksel müzikal ve Mağrip şiiri, ona ithaf edildi.
Sanatçının 1994 yılında Fransa’da görevlendirilmesiyle beraber Nassima’nın sanatı Avrupayla buluştu. Avrupa’nın birçok ülkesinde sayısız konserler verdi. İspanya’dan İsveç’e Arap ülkelerinden Amerika’ya Arap-Endülüs tarzının Avrupa’daki en büyük seslerinden biri haline geldi.

Kalbi ses tellerinde atan bu kadınının büyüsüne kapılmak isteyenler 25 Mayıs salı akşamı saat 21.30’da Aya İrini’de gerçekleşecek konseri kaçırmasın.
II. Uluslararası Mistik Sanat Festivali çerçevesinde gerçekleşen tüm etkinlikler ücretsiz.
İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı’nın desteklediği,İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün düzenlediği, festivali İBB Kültür A.Ş. organize ediyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024)
Arşivden Seçkiler:
Herkül: Özgürlük Savaşçısı - Hercules (2014) Bob Marley: One Love (2024) Mihrez 3: Cin Bebek (2024) Zalo (2022) Cin Perdesi (2022) Mutluyum, Devam Et - Happy Thank You More Please (2011)

Leave a comment