SERMİYAN MİDYAT AMERİKA’DAN YENİ ÖDÜLLER ALDI!
AMERİKA’DAN KUCAK DOLUSU ÖDÜL ALDI!
SERMİYEN MİDYAT’A AMERİKA’DAN TEKLİF VAR!
AY LAV YU’YA 15 GÜNDE 5 ÖDÜL!

Geçtiğimiz yıl ülkemizde gösterime giren Sermiyan Midyat’ın yazıp yönettiği ve rol aldığı Ay Lav Yu’ya Amerika’dan yeni ödüller var! Çok kısa bir süre önce Houston Independent Film Festivali’nde ve California Tiburon Film Festivali’nde en iyi komedi filmi seçilen Ay Lav Yu, şimdi de Boston International Film Festivali’nden iki önemli ödülle döndü. Filmin yönetmeni Sermiyan Midyat, Boston International Film Festivali’nde en iyi yönetmen ve en iyi erkek oyuncu  ödüllerini kucakladı. 58 ülkeden 2000 filmin başvuru yaptığı ve sadece 30 ülkenin yarışabildiği festivalde Türkiye’den sadece Ay Lav Yu filmi yarıştı. Sadece altı dalda ödülün dağıtıldğı festivalde iki ödül Sermiyan Midyat sayesinde Türkiye’ye gelmiş oldu.

Amerika’daki bu ödüllerin açıklandığı saatlerde Türkiye’de de 16.Sadri Alısık Ödül töreninde en iyi erkek oyuncu seçilen Sermiyan Midyat, iki hafta içinde toplam beş ödül heykelciği kucaklamış oldu. Şu sıralar filmin Amerika’da gösterime girmesiyle ilgili olarak görüşmelerin devam ettiğini belirten Sermiyan Midyat, filmin devam filmini Amerika’da çekmeyi planlıyor.

Boston International Film Festivali’nde ayrıca açılış filmi olarak da önemli bir başarıya imza atan Sermiyan Midyat, Amerika’daki kast şirketlerinin de ilgi odağı oldu ve ciddi teklifler adı. Amerikalılar tarafından fiziği Ömer Sherrif ve George Clooney karışımı olarak tarif edilen ve Ömer Clooney olarak seslenilen Midyat, festival sırasında bol bol imza dağıtarak, izleyicilerin fotoğraf çektirme isteğini yerine getirdi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Küçük Kadınlar - Little Women (2020) “Enkanto: Sihirli Dünya” (2021) Saftirik Greg’in Günlüğü: Bende Bu Şans Varken - Diary of a Wimpy Kid: The Long Haul (2017) EIFFEL (2022) Aşk Seni Bulur (2020) Mendilim Kekik Kokuyor (2020)

Leave a comment