Sinema yazarı duayen Atilla Dorsay fotoğraf sanatına düşkünlüğü ile de tanınıyor. Dorsay gittiği yurt içi veya yurt dışı seyyahatlerinde gittiği ülkelerde çok sevdiği fotoğraf  makinasının deklanşörüne basan usta gazeteci Atilla Dorsay, geçtiğimiz aylarda ziyaret ettiği Hindistan’da çektiği fotoğrafları Mistikler Diyarı Hindistan başlığı altında “Aytar Cad, Başlık Sok, No: 1, Nisbetiye, Beşiktaş, İstanbul” adresindeki Beşiktaş Sanat Galerisi’nde okur ve sevenlerine sunuyor. Sergi 05 Kasım – 05 Aralık 2009 tarihleri arasında, Pazar günleri hariç her gün 11:00 – 19:00 saatleri arasında gezilebilir.

Mistikler Diyarı: Hindistan

Hindistan, Hindistan… Bir milyar 300 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık birkaç ülkesinden biri. Sayısız ırktan oluşuyor, birçok değişik dine inanıyor,birkaç düzine dil konuşuyor. Nüfusun % 40’a yakını yoksulluk sınırının altında olunca,sokaklar birer yaşama alanı haline geliyor. Mabetleri,yapıları, türbeleri, saray ve kaleleri birbirinden güzel ve etkileyici.

Atilla Dorsay, fotoğraf sergisiyle ilgili olarak şunları söyledi;” O birbirinden güzel ve parlak renklerle donanmış, bedenlerini bulunmaz Hint kumaşlarının, yüzlerini doğal renklerin çümbüşüne terketmiş işlevi, baştan çıkarıcı Hint kadınları…Ya insanları? O yorgun ihtiyarlar,çılgın dervişler,avare meczuplar,sokak bilgeleri…O inanılmaz uzunluktaki kirpiklerini kırpıştırıp duran küçük çocuklar…O daha doğduklarında kendilerini derin bir yoksulluğun içinde bulan, ama sanki doğanın veya yüzlerce tanrının herşeye karşı donanımlı kıldığı bebekler…İşte bütün bunları, ben de kameramla saptamaya çalıştım. Bu alçakgönüllü sergi o gizemli ülkeye bir kapı açarsa, çok mutlu olacağım”.

Atilla Dorsay

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bordo Bereliler 2: Afrin (2018) Panda: Sihirli Yol - Way Of The Panda - The   Prodigy (2011) Kibarca Öldürmek - Killing Them Softly (2012) Ölümcül Oyun - Ich Seh Ich Seh – Goodnight Mommy (2016) Mucize Aynalar (2024)

Leave a comment