ATATÜRK’ÜN EDREMİT’E GELİŞİNİN 87. YILI

ATATÜRK’ÜN EDREMİT’E GELİŞİ KUTLANDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Edremit’e gelişinin 87. Yıldönümü sebebiyle Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Pandemi kurallarına uygun olarak düzenlenen törene Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal, 19. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı P. Alb. Fuat Kara, Edremit Belediye Başkan Vekili Hasan Ülger, İlçe Emniyet Müdür Vekili Yasin Demir ve İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Ömer Koç katıldı. protokol üyeleri tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan törende  saygı duruşu ve bando eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile devam etti. Ardından Edremit Belediye Başkan Vekili Hasan Ülger günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı.

Başkan Vekili Ülger, “Biz Edremitliler 87 yıl önce sadece bir komutanı, bir kurtarıcıyı, bir lideri ağırlamadık. Belki bunun kadar önemlisi bir öğretmeni ağırlayıp dersler de aldık. Biz Edremitliler, Atatürk’ten o gün makama saygıyı öğrendik. Bugün başkan vekili olarak oturduğum başkanlık koltuğu kendisine gösterilip buyur edildiğinde “O yerin sahibi vardır. Ben şöyle oturayım.” diyen bir ince ruhu gördük. Biz Edremitliler, halkla kucaklaşmanın ne olduğunu öğrendik. İzdiham içindeki Edremitlilere “Dokunmayınız gelsinler, onların beni görmek istedikleri kadar bende onları görmek isterim” diyen sesi duyduk. Önünden geçen her bir Edremitliye iltifat eden, güzel sözler söyleyen bir lideri tanıdık. Biz Edremitliler, onda umutsuzluğu yırtıp atan bir inancı gördük. Değerli Edremitliler, biz büyük ve eşsiz liderimizi, 87 yıl önce sevdamızla, hayranlığımızla, şükranlarımızla ağırladık. Onu coşkun kalabalığımızla uğurladık. En son Mıhlı Çayı’nda ona veda ettik. Fakat, ilke ve devrimlerini mıh gibi zihnimize ve gönlümüze işledik.” dedi. Ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak tören sonlandı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Koloni - The Colony (2022) Tuhaf Bir Sihir - Strange Magic (2015) Balon Pilotları - The Aeronauts (2019) Metrodan Kaçış - The Taking Of Pelham 1 2 3 (2009) Kutupta Macera - Operation Arctic (2015) Ben Kimim? - Who am I (2015)